Mærk dig selv

Besøg Øhavsmuseets udstilling ”Mærk dig selv” og oplev naturens magi på egen krop.

 

Mærk magien

Naturen har altid været en central del af menneskets liv, men med industrialiseringen og urbaniseringen har vi i fjernet os mere og mere fra naturen. På Øhavsmuseet vil vi bringe dig tilbage til dine rødder. Med lyde, lysdesign, stemninger og spændende fortællinger bliver du ledt gennem 5 tidsaldre, hvor du vil opleve, hvordan mennesket til alle tider er blevet påvirket af naturen. Du vil blive testet og mærke naturens kraft på din egen krop. Når du bevæger dig gennem udstillingen på Øhavsmuseet, åbner der sig en magisk verden for dig. Du vil finde ind til dig selv og opdage, at du er del af noget større, hvor alt er forbundet.

 

Museumsoplevelse om dig og naturen

Øhavsmuseet er det første museum i Danmark, der sætter DIG i centrum. Ikke genstande og lange tekster. Besøger du Øhavsmuseet garanterer vi, at du får en masse oplevelser og erfarer, hvordan du, og måske også dine venner og din familie reagerer på naturens forskellige stimuli. Er vi heldige, vil du også lære nyt om stenalderen, Det Sydfynske Øhav eller om moseofringer i jernalderen. Men det er dig og din oplevelse af naturens påvirkning, der er og bliver vigtigst.

Gruppetur fuld af sanseoplevelser

Du kan også tage kolleger, venner eller hele familien med på Øhavsmuseet. Se mere under Grupper og erhverv.

Åbningstider & priser

Havnegade 3, 5600 Faaborg

Se åbningstider her.


Pris

Voksne (+18):  95 kr.
Børn (u. 18): Gratis adgang

Du kan vælge at købe billet til Øhavsmuseet ved skranken eller online.

Din digitale fortæller

På Øhavsmuseet betjener du selv udstillingen ved hjælp af en “digital fortæller” – en lydbaseret guide, hvor historier er indtalt af professionelle skuespillere. Du kan ikke opleve udstillingen uden denne guide. Den indgår i entrébilletten, og børn fra ca. 2 år kan bruge den.

Det er de kendte skuespillere Charlotte Munck og Thomas Levin, der bla. har lagt stemmer til Øhavsmuseet. Læs mere

Tilbage til stenalderen

Velkommen til bopladsen! Her kan du lege dig 6.000 år tilbage i tiden. Kryb ind i teltet, og tag stenaldertøj på. Se dig omkring, og mærk på de forskellige skind. Genkender du de dyr, jægerne har nedlagt? Ved bålpladsen kan du selv gå på jagt efter spændende historier om stenalderfolket. Har du også lyst til at tage med dem på fisketur? Så hop op i den indendørs stammebåd. Nu kan du høre fortidens stemme fortælle, hvordan de fangede fisk ude på Faaborg fjord. Husk at sige ’haj’ til den lille hval.

Aktiviteten er gratis.
Dato: 7. juni – 11. august

Børn på Øhavsmuseet

Et børnespor til fortiden

Et besøg på Øhavsmuseet er en oplevelse i fællesskab, og derfor kan I glæde jer til udfordringer for alle aldre. Gennem hele udstillingen er der et hemmeligt børnespor, så oplevelsen i børnehøjde bliver lige så stor som for voksne. I kan købe hæftet “Mester i Vildmarken” (6-12 år), der er designet til at give ungerne sjove og lærerige opgaver i både udstillingen, på ferien og derhjemme. Det koster 40 kr.

Børn på Øhavsmuseet

Besøgscenter for UNESCO Global Geopark

Området Det sydfynske Øhav er grundet sin flotte natur og kultur udnævnt som UNESCO geopark. På Øhavsmuseet kan du også se en udstilling om, hvorfor området er så unikt. Læs mere om geoparken her.  

Børn på Øhavsmuseet

Butik og café

Efter besøget i udstillingen kan du sætte dig i caféen med en kop friskbrygget Øhavskaf’ og en Øhavsvand. Måske har du lyst til at reflektere over din oplevelse eller bare nyde nuet. Her finder du også butikken med specialiteter og gode minder fra udstillingen. 

 

Det nye Øhavsmuseum er blevet grundlagt med støtte fra Kulturministeriet, Nordea-fonden og Faaborg-Midtfyn kommune. 

PRISER OG NOMINERINGER

Udstillingen har i 2022 vundet SEGD Global Design Award og opnået nominering til Creative Circle, Museum Heritage Award og SBID International Design Award