Førskole

Vandmøllen har 100 mands kræfter

Besøg Kaleko Mølle, som er Danmarks ældste vandmølle. Eleverne får indblik livet på møllen og om udnyttelsen af vandets kræfter fra middelalderen frem til nutiden. Eleverne prøver at male korn til mel med håndkraft og får derigennem forståelse for hvordan en vandmølle kan hjælpe mennesket med at få brød. Eleverne prøver også selv vandets kræfter på vores vandbane. Husk gummistøvler.

Fælles mål:
Eleverne stifter bekendtskab med en af vores ældste former for teknologi. De får en forståelse for, hvordan vandkraften omsættes til den energi, der driver møllens kværn. I det praktiske arbejde med male mel vil eleverne opnå en bedre indsigt i teknologien. Vandbanen giver mulighed for selv at undersøge vandets kraft.

Klassetrin: store børnehavebørn, forårs SFO
Fag: Historie, natur og teknik
Varighed: 1½ time
Pris: 700 kr. pr. 20 børn

Kontakt

Forespørgsel eller booking af undervisningsforløb sendes til booking@ohavsmuseet.dk

Mød møllens overnaturlige væsner

Tag på opdagelse rundt om Kaleko Mølle, der er Danmarks ældst fungerende vandmølle. Eleverne får en rundvisning på møllens udeområde og hører om de mange overnaturlige væsner, som mennesker i 1800-tallet opfattede lige så virkelige som dem selv.

Fælles mål: Besøget på møllen sætter eleverne i stand til at kunne forstå ændringer i livsgrundlag og produktion over tid. Samtidig samtaler vi om, hvordan landbefolkningen levede med kombinationen af folketro og kristentro.
Klassetrin: store børnehavebørn, forårs SFO
Fag: Historie, religion, dansk
Varighed: 1 time
Pris: 500 kr.

Kontakt

Forespørgsel eller booking af undervisningsforløb sendes til booking@ohavsmuseet.dk

Museum for indre og ydre landskaber.
Din indgang til historien.