Arresten

Velkommen bag tremmer

I Arresten kommer du helt tæt på både historie og nutid i et dansk arresthus. Alene det at være bag tremmer er en særlig oplevelse, som sætter tanker i gang hos både store og små. Her kan du blive klogere – også på dine egne holdninger til ret og straf. Hvornår spærrer vi folk inde? Hvordan er forholdene i en dansk arrest? Og hvad er retfærdighed? Disse tanker melder sig på turen i fangegården, cellerne og retssalen.

 

Mord i Arresten

Arresten og retssalen udgør museets permanente udstilling. Her får du bl.a. de indsattes og pårørendes fortællinger og mærker dagligdagen i cellen. Men du kan også leje en iPad og selv eller sammen med familie og venner forsøge at opklare ”Mordet i Arresten”. Den fiktive mordgåde udspiller sig lige efter 2. verdenskrig og egner sig for de større børn og voksne. Det koster 40 kr. at leje en iPad, og I kan være op til 5 personer pr. Ipad.

 

Knæk koden 

Prøv Arrestens nye mysterie-leg. En arrest er for mange et ukendt land. Her er celler, gange, luger og låse. Aflukkede gårde, gyder og domme. Trådhegn og nøgler. Tårer og lettelse.
Her kan man så let fare vild.

Kan I finde vej gennem Arrestens celler, gård og retslokaler og til sidst åbne pengeskabet og få jeres ”Billet til Friheden”?  
Prøv den nye mysterie-leg, der særligt er velegnet for familier med børn i alderen 6-10.
Pris: 40 kr. Fra 29. juni.

 

Rundvisning bag tremmer 

Kom med rundt i Arresten og få alle de gode historier fra fangegård, celler og retslokale! Hvorfor ender man i Arresten og hvordan er det at arbejde der? I anledningen af sommerferien foregår rundvisningen i børnehøjde, men alle er velkomne. Rundvisningen er gratis, når billetten er betalt. 
Fra uge 27 –  32 er der tirsdag og torsdag rundvisning i Arresten kl.11.

 

Savn og brand

I Arrestens kælder følger du en af fængslets mange skæbner, fra Janus får plads som karl på den lokale gård, til han ender bag tremmer, anklaget for mordbrand. Udstillingen er en helt særlig oplevelse, som du går igennem med en staldlygte i hånden. Der er kun plads til ca. 6 personer ad gangen, så book tid hos museumsværten, når du kommer ind i Arresten.

 

Rundvisning og besøg for grupper

Rundvisning for grupper (fra 10 personer) kan bookes hele året. Hør fængselsguiden fortælle om det barske liv bag tremmer før og nu, og gå bagefter på opdagelse i den historiske arrest og byret. Ønsker I at besøge museet uden for alm. åbningstid både med og uden guide, kan det arrangeres for grupper fra 10 – 150 personer.

 

Undervisning

I Arresten tilbydes undervisning for indskolingmellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelserne.

 

Åbningstider og priser 

Torvet 19, 5600 Faaborg

Åbningstider fra 10.2.2024 – 20.10.2024

Mandag, tirsdag, onsdag            Lukket

Torsdag -fredag                              11-15

Lørdag- søndag                              10-16

 

Udvidede åbningstider følgende dage:

Vinterferie
10.02. – 18.02: Alle dage kl. 10-17

Påskeferie
23.03. – 01.04: Alle dage kl. 10-17

Helligdage
09.05. og 20.05: Begge dage kl. 10-17

Sommerferie
24.06. – 11.08: Alle dage kl. 10-17

Efterårsferie
12.10. – 20.10: Alle dage kl. 10-17

Grupper kan booke en omvisning året rundt. Skriv til booking@ohavsmuseet.dk


Priser:
Voksne (18+): 80 kr.
Børn (u. 18): gratis
Køb billet ved skranken i Arresten eller online. 

Rundvisning for grupper (10 – 150 pers)
150 kr. pr. pers. inkl. entré inden for åbningstid.
*200 kr. pr. pers. inkl. entré uden for åbningstid.
Skriv til booking@ohavsmuseet.dk