KOM BAG TREMMER FRA 8. JUNI

I Arresten har vi brugt lukketiden under COVID-19 til at gennemføre en makeover i Arresten. Noget vi glæder os meget til at vise dig, når vi åbner igen. Det sker 8. juni. Du kan læse mere om forvandlingen her.

 

Må vi stjæle lidt af din tid?

Besøg Arresten og bliv klogere på ret og straf. Her kommer du helt tæt på både historie og nutid i et dansk arresthus. Alene det at være bag tremmer er en særlig oplevelse, som sætter tanker i gang hos både store og små. Her kan du blive klogere – også på dine egne holdninger til ret og straf. Hvornår spærrer vi folk inde? Hvordan er forholdene i en dansk arrest? og hvad er retfærdighed? Disse tanker melder sig på turen i fangegården, cellerne og retssalen.

 

Er du en udbryderkonge – Så Storm Murene!

Kan du kæmpe dig vej ud i friheden under et besøg i Faaborg Arrest?
På din vej skal du træffe en række valg, løse gåder og naturligvis undgå at blive set af fængselsbetjenten! Om du ender i friheden, er ikke til at sige – for træffer du de forkerte valg, går det måske ikke, som du drømmer om.

”Storm Murene” er en sjov og lærerig oplevelse for hele familien, hvor I ved at følge tips og tricks fra tidligere indsatte, skal se om I kan bryde ud. Med historien i hånden læser I jer frem og tager afgørende valg undervejs.

‘Storm Murene’ er inspireret af Faaborgs helt egen udbryderkonge. Harald Storm Nielsen, der i flere omgange sad bag tremmer i Faaborg og i øvrigt gjorde en karriere ud af at være forbryder.
Hæfte til “Storm murerne” koster 40 kr.

 

Mord i Arresten

Arresten og retssalen udgør museets permanente udstilling. Ud over at høre indsatte og pårørende fortælle i udstillingen kan vores gæster også vælge at leje en iPad. Med iPad’en i hånden kan man opklare ”Mordet i Arresten” som er en fiktiv mordgåde der udspiller sig lige efter Anden Verdenskrig. Spillet er for de større børn og voksne. Man kan også sætte sig op i retssalen, hvor man er i de helt rigtige rammer til at prøve dilemmaspillet ”Døm selv”, hvor man er domsmand i nutidige sager.

 

Savn og brand

I Arrestens kælder følger du en af Arrestens mange skæbner, fra han får plads som karl på en gård, til han ender bag tremmer. Udstillingen er en helt særlig oplevelse, som du går igennem med en staldlygte i hånden. Når du køber billet hos kustoden er det muligt at booke en tid til udstillingen hvis ikke den er ledig, da det er en oplevelse der kun rummer ca. 6 personer ad gangen.

 

Rundvisninger for grupper

Vi tilpasser altid gerne rundvisninger til grupper. Sammen skal vi rundt i alle hjørner af den tidligere arrest og byret. Der bliver masser af gode historier og tid til at kigge selv og stille spørgsmål.
Se mere under Grupper og erhverv.

 

Undervisning i skyggen

Arresten tilbyder undervisning for alle aldersgrupper. Det gælder for indskoling, mellemtrin, udskoling og for ungdomsuddannelser.

Vi lukker ind og ud:

Torvet 19, 5600 Faaborg

 

LUKKET GRUNDET RISIKO FOR CORONA-VIRUS. Vi åbner igen fra 8. juni.

 

17.02.20-28.06.20: KL. 11- 15 tirsdag- fredag (Mandag lukket)

17.02.20-28.06.20: Kl. 10-16 lørdag og søndag

29.06.20 – 31.08.20: Kl. 10-16, alle dage

01.09.20- 09.10.20: KL. 11- 15 tirsdag- fredag (Mandag lukket)

01.09.20-09.10.20: Kl. 10-16 lørdag og søndag

10.10.20 – 18.10.20: Kl. 10-16, alle dage (Efterårsferie)

19.10.20 – 15.02.21: Vinterlukket.

Grupper kan hele året booke en omvisning. Skriv til booking@ohavsmuseet.dk


PRIS FOR TUR BAG TREMMER

Voksne (18+): 60,- kr.
Pensionister, studerende og grupper (mindst 10 voksne): 50,- kr.
Børn u. 18 gratis.

Køb billet i Arresten eller online.