Arresten

 

Tag med bag tremmer 

I Arresten kommer du helt tæt på både historie og nutid i et dansk arresthus. Alene det at være bag tremmer er en særlig oplevelse, som sætter tanker i gang hos både store og små. Her kan du blive klogere – også på dine egne holdninger til ret og straf. Hvornår spærrer vi folk inde? Hvordan er forholdene i en dansk arrest? og hvad er retfærdighed? Disse tanker melder sig på turen i fangegården, cellerne og retssalen.

COVID
På grund af den nuværende Covid situation tilstræber vi, at der højst er 50 gæster på museet ad gangen. Gæster lukkes løbende ind, og det kan betyde lidt ventetid ved indgangen. Vi håber på jeres forståelse, så vi kan sørge for, at alle kommer bag lås og slå på en sikker måde.

Mord i Arresten

Arresten og retssalen udgør museets permanente udstilling. Ud over at høre indsatte og pårørende fortælle i udstillingen kan vores gæster også vælge at leje en iPad. Med iPad’en i hånden kan man opklare ”Mordet i Arresten” som er en fiktiv mordgåde der udspiller sig lige efter Anden Verdenskrig. Spillet er for de større børn og voksne. Man kan også sætte sig op i retssalen, hvor man er i de helt rigtige rammer til at prøve dilemmaspillet ”Døm selv”, hvor man er domsmand i nutidige sager.

Storm Murene

Er I de nye udbryderkonger af Faaborg Arrest?
Prøv “Storm Murene”, hvor I på jeres flugtrute skal træffe flere valg, løse gåder og naturligvis undgå at blive opdaget af fængselsbetjenten! Om I ender i friheden, vil tiden vise – for træffer I de forkerte valg, kan flugtplanen gå i vasken.
Aktiviteten er en sjov og anderledes oplevelse for hele familien, hvor I kan følge tips og tricks fra tidligere indsatte, der vil hjælpe jer med at bryde ud af Arresten. Med en vaskeægte udbryderhistorie i hånden kan I sammen forsøge at undslippe tremmerne, mens I stilles over for afgørende valg undervejs.
‘Storm Murene’ er inspireret af Faaborgs helt egen udbryderkonge Harald Storm Nielsen, der flere gange sad i Arresten, fordi han havde gjort det til sin karriere at være forbryder.
Hæftet til “Storm Murerne” koster 40 kr.

Savn og brand

I Arrestens kælder følger du en af Arrestens mange skæbner, fra han får plads som karl på en gård, til han ender bag tremmer. Udstillingen er en helt særlig oplevelse, som du går igennem med en staldlygte i hånden. Når du køber billet hos kustoden er det muligt at booke en tid til udstillingen hvis ikke den er ledig, da det er en oplevelse der kun rummer ca. 6 personer ad gangen.

Rundvisning for grupper

Vi tilbyder også særlige rundvisninger for grupper. I den gamle Retssal vil vores guide fortælle om livet på godt og ondt bag tremmer og svarer på spørgsmål. Herefter er der tid til at gå på opdagelse i alle hjørner af den historiske arrest og byret.
Se mere under Grupper og erhverv.

Undervisning i skyggen

Arresten tilbyder undervisning for alle aldersgrupper. Eleverne bliver klædt på til opgaven i den gamle Retssal og har mulighed for at stille spørgsmål til vores guide. Herefter kan de udforske Arresten fra kælder til kvist i deres søgen efter svar på opgaven. Undervisningen tilbydes til indskoling, mellemtrin, udskoling og for ungdomsuddannelser.

Åbningstider og priser 2020

Torvet 19, 5600 Faaborg

 

08.02.20 – 16.02.20: Kl. 11-16. Alle dage (vinterferie)

17.02.20 – 28.06.20: Kl. 11-15. Tirsdag-fredag
17.02.20 – 28.06.20: Kl. 10-16. Lørdag og søndag
Mandag lukket

29.06.20 – 31.08.20: Kl. 10-16. Alle dage

01.09.20 – 09.10.20: Kl. 11-15. Tirsdag-fredag
01.09.20 – 09.10.20: Kl. 10-16. Lørdag og søndag
Mandag lukket

10.10.20 – 18.10.20: Kl. 10-16. Alle dage (efterårsferie)

19.10.20 – 15.02.21: Vinterlukket.

Grupper kan hele året booke en omvisning. Skriv til booking@ohavsmuseet.dk


Priser:
Voksne (18+): 60 kr.
Pensionist, studerende og grupper (min. 10 voksne): 50 kr.
Børn (u. 18): gratis.

Køb billet ved skranken i Arresten. 

Tripadvisor Award 2020