Aktiviteter

Hop ud i Øhavets mange aktiviteter

På Sydfyn har vi naturen med alle dens magiske oplevelser lige rundt om hjørnet. Hop på cyklen, i bølgerne eller i dine vandresko, og oplev Øhavet på den aktive måde. Deltag i vores guidede ture og events, eller tag afsted på egen hånd.

Vandets Veje 

Tag ungerne med på et magisk eventyr, og oplev Danmarks første børne-vandreruter med vandbane og lytteposter, hvor I kan høre 9 små og sjove fortællinger om vandets betydning for os allesammen. Start ved Kaleko Mølle, Danmarks ældste vandmølle, og lad opdagelsesrejsen begynde. 

Mammut trail 

NYHED: ÅBNER 16. OKTOBER:

Hop på din mountainbike i Svanninge Bakker og oplev det helt nye Mammut Trail.
En helt unik MTB-tur, hvor du følger i  mamuttens fodspor.

NATUR-TIPS 

Natur- tips giver gratis naturoplevelser.
Se den inspirerende serie af filmportrætter med mennekser, der bruger naturen til at finde ro, spænding og store oplevelser – alene eller sammen med andre.

Kom i nærkontakt med dig selv og naturen!

Øhavsmuseet har her samlet en masse gratis tips til dig, der vil i gang med at bruge naturen på egen hånd.

FORTIDSDYK

Tag med på en spændende snorkelsafari til stenalderen.
Med vores øhavsformidler som guide finder vi spændende spor fra stenaldertiden.

Pak din nysgerrighed og tag en dyb indånding. Mærk naturens magi på din egen krop og dyk ned i fortiden med Øhavsmuseet

Du får naturligvis en grundig introduktion til snorkling, dens teknikker og det nødvendige udstyr.

Fortidsdyk for familier

Tag familien med på en spændende snorkelsafari til stenalderen.
Med vores øhavsformidler som guide finder vi spændende spor fra stenaldertiden.

Pak din nysgerrighed og tag en dyb indånding. Mærk naturens magi på din egen krop og dyk ned i fortiden med Øhavsmuseet

Fortidsdyk for familier er ideel for dig, der har børn med i alderen mellem 8 og 14 år. I får udleveret alt det udstyr, I skal bruge. 

Sansevandring

Tag med Øhavsmuseet på en sansevandring i Pipstorn Skov og mærk på magisk vis, hvordan dine sanser åbner sig for naturens forskellige påvirkninger.

tur i glaskajak 

Tag med på en fortryllende oplevelse ind i fortiden, når den rolige glaskajak skyder sig gennem vandspejlet og åbner for et magisk kig såvel over som under vandet.

Gennem hele historien har Sydfyn været set i det perspektiv, som du nu kan opleve fra den glasklare kajak. 

Ridetur til istidslandskabet

Lad den lille, charmerende islandske hest tage dig med til istidens Svanninge Bakker. Glæd dig til en eneståeende naturoplevelse, hvor du sammen med en lille gruppe ryttere og Øhavsmuseets landskabsarkæolog, ph.d. Poul Baltzer Heide får chancen for at opleve istidslandskabet og dens historier fra hesteryg.

Du kan deltage, uanset om du er garvet rytter eller aldrig har siddet i sadlen før. Vores ridetur er arrangeret i samarbejde med Østrup Turridning. Turen starter kl. 10 og slutter kl. 14 søndag den 29. august 2021. Men du kan booke allerede nu!

 

under isen

Under Isen er en dramatiseret audiowalk. Det er teater, der opføres, når det passer dig, og som bruger den smukke sydfynske natur som scenografi. Sammen med arkæologen Sofie går du fra Faaborg by og op i de istidsbakker, der skærmer byen.

Mærk dit eget hjerte banke, mens du vandrer opad med en forelsket H.C. Andersen i ørerne. Nyd duften af fyrretræerne, mens hans udkårne Riborg Voigt læser højt af deres breve. Og mærk brisen i de fynske alper, som bjergtog det berømte kunstnerpar Anna og Fritz Syberg.

Museum for indre og ydre landskaber.
Din indgang til historien.