Aktiviteter

Troldene kommer 

Troldene kommer – men hvor er de?

Trolde besøger også museer, og hvis de ikke er blevet mere artige, end de plejer at være, vil de igen have efterladt rod og ballade. Derfor har vi brug for hjælp! Kan I finde alle de poser med mystiske ting, som troldene har glemt? Hvis det lykkes, får I en gave til troldene: En stor flot glaskugle, som I kan putte i “trolle-rolle-rulle” træstammen. Men kan I også finde troldene?

Tid: Indenfor museets åbningstid
Sted: Havnegade 3, Faaborg

Vis mig dit garn 

Vis mig dit garn – og jeg fortæller, hvem du er!

Mennesker har altid brugt garn til at vise, hvem de er. I gamle dage brugte man udsmykning på tøjet for at fremhæve sin status. I 1970erne var hønsestrik et oprør mod stive traditioner, og i dag strikker vi f.eks. en Faaborg-sweater og lægger vores kreationer på instagram.

Kom og oplev museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen fortælle om garn og identitet i fortid, nutid og fremtid. Foredraget er optakt til den populære strikkefestival Knitting by the Sea i april. Arrangementet varer 1,5 time, og entréprisen er 50 kr. inkl. kaffe/the. Køb billet online eller ved skranken.

Tid: Tirsdag d. 12. marts kl. 19.30 – 21.00
Sted: Havnegade 3, Faaborg

Knitting by the sea 

Kom med til strikkefestival og hyggeligt samvær i Faaborg.

Er du klar til årets store strikkefestival i Faaborg? Det er vi! I samarbejde med Knitting by the Sea har Øhavsmuseet slået masker op til både lærerige og sjove events for dem, der har elsket håndabejde i årevis. Og for dem, der lige er begyndt.

Besøg f.eks. den daglige Strikkesalon med udsigt over det smukke Øhav. Eller deltag i ’talks’, der afslører, hvad garnet siger om vores identitet. Gå heller ikke glip af lørdag eftermiddags After Knitting med underholdende garnquiz på storskærm. Caféen er åben, så du undervejs kan supplere med et glas kølig vin eller en kop varm te og kaffe.

Tid: Fredag d. 26. – søndag d. 28 april
Sted: Havnegade 3, Faaborg

HAVETS BØRN 

Vi har samlet børnenes stemmer fra stenalderen til nutiden. De vil fortælle dig om oplevelsen af at være barn på en af øerne i Det sydfynske Øhav. Når du besøger de naturskønne øer, er der samtidig masser at lave. Hør de sjove aktivitetsforslag, og prøv kræfter med alt fra at finde harer til at bygge en dæmning.

 

Nøkken og Ellepigen

”Nøkken & Ellepigen” er en ny vandrerute, hvor opsatte lyd-installationer fører nutidens mennesker ind i fortidens sagn og overtro. Målgruppen er større børn, og mixet mellem en fantastisk natur og mødet med bl.a. magiske væsner som ellepiger og Nøkken, skaber en fascinerende og til tider uhyggelig naturoplevelse, der viser, hvordan fortidens mennesker havde forestillingen om mytiske væsner helt inden på livet.

Mammut trail

Hop på din mountainbike i Svanninge Bakker og oplev det helt nye Mammut Trail.
En helt unik MTB-tur, hvor du følger i mamuttens fodspor.

Vandets Veje

Tag ungerne med på et magisk eventyr, og oplev Danmarks første børne-vandreruter med vandbane og lytteposter, hvor I kan høre 9 små og sjove fortællinger om vandets betydning for os allesammen. Start ved Kaleko Mølle, Danmarks ældste vandmølle, og lad opdagelsesrejsen begynde. 

NATUR-TIPS

Natur- tips giver gratis naturoplevelser.
Se den inspirerende serie af filmportrætter med mennekser, der bruger naturen til at finde ro, spænding og store oplevelser – alene eller sammen med andre.

Kom i nærkontakt med dig selv og naturen!

Øhavsmuseet har her samlet en masse gratis tips til dig, der vil i gang med at bruge naturen på egen hånd.

under isen

Under Isen er en dramatiseret audiowalk. Det er teater, der opføres, når det passer dig, og som bruger den smukke sydfynske natur som scenografi. Sammen med arkæologen Sofie går du fra Faaborg by og op i de istidsbakker, der skærmer byen.

Mærk dit eget hjerte banke, mens du vandrer opad med en forelsket H.C. Andersen i ørerne. Nyd duften af fyrretræerne, mens hans udkårne Riborg Voigt læser højt af deres breve. Og mærk brisen i de fynske alper, som bjergtog det berømte kunstnerpar Anna og Fritz Syberg.

Museum for indre og ydre landskaber.
Din indgang til historien.