Aktiviteter

HOP UD I ØHAVETS MANGE AKTIVITETER

På Sydfyn har vi naturen med alle dens magiske oplevelser lige rundt om hjørnet. Hop på cyklen, i bølgerne eller i dine vandresko, og oplev Øhavet på den aktive måde. Deltag i vores guidede ture og events, eller tag afsted på egen hånd.

tur i glaskano

Tag med på en fortryllende oplevelse ind i fortiden, når den rolige glaskano skyder sig gennem vandspejlet og åbner for et magisk kig såvel over som under vandet.

Gennem hele historien har Sydfyn været set i det perspektiv, som du nu kan opleve fra den glasklare kano. 

Fortidsdyk for familier

Tag familien med på en spændende snorkelsafari til stenalderen.
Med vores øhavsformidler som guide finder vi spændende spor fra stenaldertiden.

Pak din nysgerrighed og tag en dyb indånding. Mærk naturens magi på din egen krop og dyk ned i fortiden med Øhavsmuseet

Fortidsdyk for familier er ideel for dig, der har børn med i alderen mellem 8 og 14 år. I får udleveret alt det udstyr, I skal bruge. 

Nøkken og Ellepigen

”Nøkken & Ellepigen” er en ny vandrerute, hvor opsatte lyd-installationer fører nutidens mennesker ind i fortidens sagn og overtro. Målgruppen er større børn, og mixet mellem en fantastisk natur og mødet med bl.a. magiske væsner som ellepiger og Nøkken, skaber en fascinerende og til tider uhyggelig naturoplevelse, der viser, hvordan fortidens mennesker havde forestillingen om mytiske væsner helt inden på livet.

Mammut trail 

Hop på din mountainbike i Svanninge Bakker og oplev det helt nye Mammut Trail.
En helt unik MTB-tur, hvor du følger i mamuttens fodspor.

Vandets Veje

Tag ungerne med på et magisk eventyr, og oplev Danmarks første børne-vandreruter med vandbane og lytteposter, hvor I kan høre 9 små og sjove fortællinger om vandets betydning for os allesammen. Start ved Kaleko Mølle, Danmarks ældste vandmølle, og lad opdagelsesrejsen begynde. 

NATUR-TIPS 

Natur- tips giver gratis naturoplevelser.
Se den inspirerende serie af filmportrætter med mennekser, der bruger naturen til at finde ro, spænding og store oplevelser – alene eller sammen med andre.

Kom i nærkontakt med dig selv og naturen!

Øhavsmuseet har her samlet en masse gratis tips til dig, der vil i gang med at bruge naturen på egen hånd.

under isen

Under Isen er en dramatiseret audiowalk. Det er teater, der opføres, når det passer dig, og som bruger den smukke sydfynske natur som scenografi. Sammen med arkæologen Sofie går du fra Faaborg by og op i de istidsbakker, der skærmer byen.

Mærk dit eget hjerte banke, mens du vandrer opad med en forelsket H.C. Andersen i ørerne. Nyd duften af fyrretræerne, mens hans udkårne Riborg Voigt læser højt af deres breve. Og mærk brisen i de fynske alper, som bjergtog det berømte kunstnerpar Anna og Fritz Syberg.

se svanninge bakker fra hesteryg

Tag med ud og oplev området Svanninge Bakker fra hesteryg. Se verden gennem et nyt perspektiv, når du sammen med Østrup Turridning og Øhavsmuseets landskabsarkæolog ph.d. Poul Baltzer Heide, får en unik mulighed for at opleve istidslandskabet set med landskabshistoriske øjne.

Det sker den 4. september kl. 10 -14. 

 

Museum for indre og ydre landskaber.
Din indgang til historien.