Aktiviteter

TAG PÅ EVENTYR ÅRET RUNDT

På Øhavsmuseet finder du aktiviteter året rundt. Både aktiviteter på museet og i den flotte sydfynske natur.

VINTER WEEKEND 

Hyggelige weekender venter vinteren over 

I den mørke tid er det værd at samles inde døre. På Øhavsmuseet kan du derfor fra november til februar opleve ”Vinter Weekend”, hvor du alle fredage, lørdage og søndage kan samle familie og venner om museumsbesøg i hyggens tegn.

HAVETS BØRN 

Havets Børn byder dig velkommen!
Vi har samlet deres stemmer fra stenalderen til nutiden. De fortæller dig om deres oplevelser af at være barn på en af øerne i Det sydfynske Øhav. Når du er på besøg på øerne er der masser at lave. Hør de sjove aktivitetsforslag, og prøv kræfter med alt fra at finde harer til at bygge en dæmning.

 

Nøkken og Ellepigen

”Nøkken & Ellepigen” er en ny vandrerute, hvor opsatte lyd-installationer fører nutidens mennesker ind i fortidens sagn og overtro. Målgruppen er større børn, og mixet mellem en fantastisk natur og mødet med bl.a. magiske væsner som ellepiger og Nøkken, skaber en fascinerende og til tider uhyggelig naturoplevelse, der viser, hvordan fortidens mennesker havde forestillingen om mytiske væsner helt inden på livet.

Mammut trail

Hop på din mountainbike i Svanninge Bakker og oplev det helt nye Mammut Trail.
En helt unik MTB-tur, hvor du følger i mamuttens fodspor.

Vandets Veje

Tag ungerne med på et magisk eventyr, og oplev Danmarks første børne-vandreruter med vandbane og lytteposter, hvor I kan høre 9 små og sjove fortællinger om vandets betydning for os allesammen. Start ved Kaleko Mølle, Danmarks ældste vandmølle, og lad opdagelsesrejsen begynde. 

NATUR-TIPS

Natur- tips giver gratis naturoplevelser.
Se den inspirerende serie af filmportrætter med mennekser, der bruger naturen til at finde ro, spænding og store oplevelser – alene eller sammen med andre.

Kom i nærkontakt med dig selv og naturen!

Øhavsmuseet har her samlet en masse gratis tips til dig, der vil i gang med at bruge naturen på egen hånd.

under isen

Under Isen er en dramatiseret audiowalk. Det er teater, der opføres, når det passer dig, og som bruger den smukke sydfynske natur som scenografi. Sammen med arkæologen Sofie går du fra Faaborg by og op i de istidsbakker, der skærmer byen.

Mærk dit eget hjerte banke, mens du vandrer opad med en forelsket H.C. Andersen i ørerne. Nyd duften af fyrretræerne, mens hans udkårne Riborg Voigt læser højt af deres breve. Og mærk brisen i de fynske alper, som bjergtog det berømte kunstnerpar Anna og Fritz Syberg.

Museum for indre og ydre landskaber.
Din indgang til historien.