Bag tremmer – på egen hånd
Besøg celler, fangegård og retssal – eller opklar ”Mordet i Arresten”, der er et digitalt spil beregnet for 7. klasse og opefter. I grupper på 4-5 elever arbejder de sammen om opklaring af mordet på en iPad, der kan lejes for 20 kr.
I Arrestens udstilling er teksterne skrevet i et let tilgængeligt sprog og fortæller om både fortidens og nutidens fængselsvæsen. Her er plads til gode snakke om forskellen på ret og straf gennem tiden, og besøget er velegnet til en samtale om, hvordan det er at have et familiemedlem i fængsel.
Hvis I underviser i ret og straf, kan vi anbefale Kriminalforsorgens hjemmeside kriminalforsorgen.dk, der under temaet ”For familier” viser små film om varetægtsfængsling og besøg. Der findes også undervisningsmateriale på kenddinret.dk og på forbrydelseogstraf.dk, som er målrettet de ældste elever. Her får I et godt grundlag for både museumsbesøg og efterbearbejdning.
Kontakt
Forespørgsel eller booking af undervisningsforløb sendes til booking@ohavsmuseet.dk
Savn & Brand
Besøget aktiverer eleverne på to måder. Først får de en rundvisning i arresten og byretten, og bagefter opdeles de i mindre grupper, når de skal opleve udstillingen om selve forbrydelsen. De får udleveret kildesamlinger, som de kan arbejde videre med på skolen. Gruppernes kildesamlinger er forskellige, så klassen samlet kan give en detaljeret historisk fortælling om Janus, om familien der mistede gården og om Arresten og straffemetoder. Til sidst kan klassen afgive deres dom i sagen.
Fælles Mål: Eleverne arbejder med historiske scenarier og fortællinger. Gennem udstillingen ”Savn & brand” og fordybelse i kildematerialet får eleverne eksempler på, hvordan museet bruger den historiske fortælling professionelt. Med den baggrundsviden bliver de klædt på til at skabe deres egen historiske storytelling.
Klassetrin: 4.-6. klasse
Fag: Historie, dansk
Varighed: 2,5 timer (1 lektions efterbearbejdning på skolen anbefales)
Pris: 850 kr. inkl. undervisningsmateriale, 1 klassesæt
Kontakt
Forespørgsel eller booking af undervisningsforløb sendes til booking@ohavsmuseet.dk
Din indgang til historien.