Kaleko Mølle

BESØG DANMARKS ÆLDSTE OG HYGGELIGSTE VANDMØLLE

I det bakkede sydfynske landskab ligger Kaleko Mølle – en charmerende gammel vandmølle med rødder tilbage til 1600-tallet. Først i 1912 forlod den sidste møller stedet, og siden har de stråtækte bygninger fungeret som museum. Både møllen og de naturskønne omgivelser begejstrer hvert år gæster i alle aldre.

 

OPLEV VANDETS VEJE

Tag ungerne med på et magisk eventyr, og oplev Danmarks første børne-vandreruter med vandbane og lytteposter, hvor I kan høre 9 små og sjove fortællinger om vandets betydning for os allesammen. Start ved Kaleko Mølle, Danmarks ældste vandmølle, og lad opdagelsesrejsen begynde.

Læs mere om Vandets Veje

 

SOMMERAKTIVITETER PÅ MØLLEN

Om sommeren kan I på møllecaféen opleve den lille særudstilling med rekvisitter fra “Nissebanden”. Hvem husker ikke Luntes kanel-drysse-maskine og hr. Mortensens talende ost? De mange fine ting er venligst udlånt af rekvisitør Bjarne Gadebusch.

I højsæsonen er der travlhed på møllen med skiftende aktiviteter og værksteder. Oplev f.eks. trædrejeren eller bogbinderen i funktion, og se, hvordan der arbejdes med uld. Også Faaborg Snapselaug kigger forbi, og de giver gerne en smagsprøve på specialiteter som en Øhavs Dram.

 

MØLLERENS HJEM FOR 100 ÅR SIDEN

Det gamle vandhjul er restaureret og kører, som det har gjort gennem århundreder, når den store kornkværn skulle drives. Selve huset er indrettet, som et møllerhjem så ud omkring begyndelsen af 1900-tallet. Hop ned i tidslommen, og få et indblik i møllerens virksomhed fra dengang, hvor den var et centralt erhverv i det danske samfund.

 

Åbningstider 2023

Prices Havevej 38, 5600 Faaborg


26.06. – 20.08: alle dage kl. 10-15

Det smukke område omkring møllen og Vandets Veje kan opleves hele året rundt.


Gratis adgang

Book ekstra åbning og rundvisning på booking@ohavsmuseet.dk