Kaleko Mølle

Sydfynsk idyl på vandmøllen

I det skønne og bakkede sydfynske landskab ligger Kaleko Mølle, som er en gammel vandmølle med rødder tilbage til 1600-tallet. Den sidste møller boede på møllen indtil 1912. Møllen har været åben for gæster de seneste 100 år og har begejstret besøgende i alle aldre med sin helt særlige stemning.

Besøg Kaleko Mølle – og mal din egen mel

Besøg Kaleko Mølle – den oplagte familietur. I år kan børn prøve at male deres egen mel, dog ikke vha. møllens vandhjul, men ved en lille kværn, som børnene selv kan dreje. Melet får børnene med hjem i en lille pose – og så er det oplagt ingrediens til pandekagebagning i sommerhuset.

Løbende aktiviteter

Ved møllen arbejdes med skiftende aktiviteter sommeren over. Mød fx en trædrejer eller en bogbinder. Her arbejdes også med uld, og du kan være heldig at hilse på Faaborg Snapselaug, der gerne give en smagsprøve på bl.a. en Øhavs Dram.

Møllerhjem som for 100 år siden

Det gamle vandhjul er restaureret og kan køre, som det har gjort, da det malede korn i 1600-tallet. Møllehuset er indrettet som et møllerhjem kunne have set ud for hundrede år siden. Her kan man nyde de smukke omgivelser og samtidig få indblik i møllevirksomhed som den foregik, den gang møllerne stadig var et centralt erhverv i det danske samfund.

”Nissebanden” på Kaleko

Nogle besøgende vil genkende de ydre rammer på Kaleko fra DRs julekalender ”Nissebanden”, der blev sendt første gang i 1984. Siden har serien været genudsendt adskillige gange. Kaleko dannede baggrund for alle udendørsscenerne for ”Nissebanden”, mens de indvendige scener er filmet andre steder.

Åbningtsider & billetpriser

Prices Havevej 38, 5600 Faaborg

29.06.20 – 16.08.20: kl. 10-15, alle dage


 
Gratis adgang
 
Resten af året er der fri adgang til området omkring møllen. Book ekstra åbning og rundvisning på booking@ohavsmuseet.dk