Kaleko Mølle

Jul på kaleko Mølle

I december genudsendes den folkekære julekalender ”Nissebanden” – denne gang på DR Ramasjang, der sender et afsnit hver dag i december kl. 17. Børn og barnlige sjæle vil derfor kunne gense Kaleko Mølle, hvor alle de elskede medlemmer af ”Nissebanden” lavede løjer i 1980erne.

Fra 4. december og frem til 3. januar kan børn og voksne besøge området ved den hyggelige Kaleko Mølle, der er Danmarks ældst fungerende vandmølle. Herude i det fri kan den gammeldags julestemning og de røde kinder snart indfinde sig.

Hvor er julemandens gode humør?

Lige som i julekalenderen er noget ravruskende galt på Kaleko Mølle. Julemanden er helt rundt på gulvet, fordi han ikke kan finde sit gode humør. Måske kan I sammen hjælpe ham?

I området omkring møllen skal I på jagt efter poster, hvor I skal løse opgaverne. Det er julemandens eneste chance for at genfinde sit gode humør, så det atter kan blive jul. Vi krydser alle sammen fingre for, at det vil lykkes til sidst.

Coronavenlig jul på Kaleko Mølle

I år er ikke alting som i de gode, gamle dage, hvor alle kunne forsamles i den søde juletid. 2020 er et år med restriktioner, der driller både børn og voksne – og måske også nisser? På Øhavsmuseet er juleaktiviteten på Kaleko Mølle derfor arrangeret, så alt foregår uden for møllen – og uden bemanding. Derfor kan du og familien besøge området, lige når det passer jer. Om lillesøster vågner tidligt og er klar til sjov kl. 9 – eller morfar trænger til at strække benene efter julefrokosten, så er en juletur til Kaleko oplagt. Pga. covid-19 må I selv medbringe vaniljekranse eller andet hyggeligt, hvis den lille sult skulle melde sig.

Arrangementet ved Kaleko Mølle er gratis for alle.
 

Møllen har malet siden 1600-tallet

I det skønne og bakkede sydfynske landskab ligger Kaleko Mølle, som er en gammel vandmølle med rødder tilbage til 1600-tallet. Den sidste møller boede på møllen indtil 1912. Møllen har været åben for gæster de seneste 100 år og har begejstret besøgende i alle aldre med sin helt særlige stemning.

Møllerhjem som for 100 år siden

Det gamle vandhjul er restaureret og kan køre, som det har gjort, da det malede korn i 1600-tallet. Møllehuset er indrettet som et møllerhjem kunne have set ud for hundrede år siden. Her kan man nyde de smukke omgivelser og samtidig få indblik i møllevirksomhed som den foregik, den gang møllerne stadig var et centralt erhverv i det danske samfund.

”Nissebanden” på Kaleko

Nogle besøgende vil genkende de ydre rammer på Kaleko fra DRs julekalender ”Nissebanden”, der blev sendt første gang i 1984. Siden har serien været genudsendt adskillige gange. Kaleko dannede baggrund for alle udendørsscenerne for ”Nissebanden”, mens de indvendige scener er filmet andre steder.

Åbningstider

Prices Havevej 38, 5600 Faaborg

29.06.20 – 16.08.20: kl. 10-15, alle dage
04.12.20 – 03.01.21: juleaktivitet udendørs


 
Gratis adgang
 
Resten af året er der fri adgang til området omkring møllen. Book ekstra åbning og rundvisning på booking@ohavsmuseet.dk