Praktisk information

GODT AT VIDE

På Øhavsmuseet har vi lagt os i selen for, at vores gæster får en rigtig god oplevelse – også med det praktiske. Udstillinger og aktiviteter er forskellige, så derfor kan du finde informationen under hvert enkelt sted. Læs, hvad der er godt at vide, når det gælder parkering, kørestole, barnevogne, hunde mm. Handicaphjælpere har gratis adgang til vores udstillinger.

Oversigt over ladestandere i Faaborg finder du her.

 

ØHAVSMUSEET “MÆRK DIG SELV”

“Mærk dig selv” er en udstilling, hvor du bruger sanserne til at udforske, hvordan netop du påvirkes af naturen. Med en digital Historiefortæller og små tekster får du samtidig fortællinger om, hvordan vores forfædre har oplevet og brugt naturen.

Parkering: Gratis parkering på Øhavsvej bag ved Øhavsmuseet. 2 handicap p-pladser er placeret ved indgangen til museet.

Adgangsforhold: (Dårligt gående og kørestolsbrugere) En bred sliske fører op til indgangen. Der er adgangsforhold for kørestol og rollator i udstillingen, men ikke op på udstillingens plateauer. (Synshæmmede) Udstillingen baserer sig på lyd, lys, stemninger og ting, der må berøres. Den digitale Historiefortæller gør det nemt at høre fortællingerne. (Hørehæmmede) Medbring gerne eget headset til den digitale Historiefortæller. En udskrift af fortællingerne kan lånes i butikken.

Barne-/klapvogne: Parkeres udenfor. Der er få pladser i forhallen i tilfælde af regn.

Dyr: Kun servicehunde har adgang på museet. Til øvrige hunde findes krog og vandskål uden for bygningen. Husk at samle evt. efterladenskaber op.

Mad og drikke: Må ikke medbringes i selve udstillingen. Kaffe, te og vand fås i cafeen. Spisepladser findes ved udendørsborde og i ”madpakkehuset”. Flere caféer findes i umiddelbar nærhed.

Opbevaring: Bagagebokse findes på museet.

Toiletter: Findes i forhallen, inkl. handicaptoilet.

 

ARRESTEN

Faaborgs gamle Arresthus er et autentisk og fredet hus med trapper, smalle cellegange og små celler. Fængslets lange historie fortælles gennem genstande, plancher, lyd og digitale effekter.

Parkering: Ved Den Voigtske Gaard (indkørsel fra Havnegade eller Vestergade) og langs havnefronten. 2 handicap p-pladser findes ved Torvet, modsat indgangen til Arresten.

Adgangsforhold: (Dårligt gående og kørestolsbrugere) Arrestens 3 etager, trapper og smalle cellegange (85 cm)/celledøre (65 cm) er en udfordring for kørestole. Der er dog mulighed for at besøge stueetagen samt Retssal og 1. sal via Turistkontorets elevator, når kontoret har åbent. Det kræver derfor forudgående aftale med Arresten. For rollatorer er det muligt, hvis man har en hjælper med. (Synshæmmede) Udstillingen har mange plancher med tekst samt kælder med lydeffekter. (Hørehæmmede) Bortset fra kælderens lydeffekter, baserer udstillingen sig primært på det autentiske miljø med genstande og forklarende tekster på plancher.

Barne-/klapvogne: Kan parkeres ude i gården eller i garderoben, hvis der er plads.

Dyr: Kun servicehunde har adgang i Arresten. Til øvrige hunde findes krog og vandskål ude i gården. Husk at samle evt. efterladenskaber op.

Mad og drikke: Må ikke medbringes i Arresten. Der findes flere caféer og bænke på Torvet.

Opbevaring: Garderobe til overtøj.

Toiletter: Findes både stueplan og på 2. sal. Handicaptoilet i gadeplan findes i Faaborg Byarkiv, der ligger i Arrestbygningen ud mod Torvet.

 

KALEKO MØLLE

Kaleko Mølle er en gammel, fredet vandmølle, der ligger midt i kuperet natur. Udendørsarealerne er tilgængelige hele året. Det tidligere møllerhjem og selve møllen har åbent i skolernes sommerferie.

Parkering: mindre p-plads på grus ved vejen ind til møllen. Ingen særskilt handicap-parkering.

Adgangsforhold: (Dårligt gående, kørestolsbrugere og synshæmmede) Både det ujævne terræn, de gamle bygninger og smalle døre gør forholdene vanskelige, medmindre man har en hjælper med. (Hørehæmmede) Ingen begrænsninger.

Barne-/klapvogne: Kan parkeres udenfor.

Dyr: Hunde må medbringes på udendørsarealerne, men indendørs er der kun adgang for servicehunde. Husk at samle evt. efterladenskaber op. I skolernes sommerferie findes vandskål ved caféen.

Mad og drikke: Kan spises udenfor hele året. Caféen er åben i skolernes sommerferie.

Opbevaring: Der findes ingen mulighed for bagageopbevaring.

Toilet: Findes ved caféen og er tilgængeligt i skolernes sommerferie. Der er intet handicaptoilet.

 

FAABORG BYHISTORISKE ARKIV

Vores byhistoriske arkiv er for alle, der gerne vil dykke ned i Faaborgs historie. Arkivets medarbejdere kan hjælpe med at finde materiale om borgere, bygninger og begivenheder.

Parkering: Korttidsparkering på og omkring Torvet, inkl. 2 handicap p-pladser ved Arrestbygningens højre gavl. Derudover p-pladser ved Den Voigtske Gaard (indkørsel fra Havnegade og Vestergade) og langs havnefronten.

Adgangsforhold: God tilgængelighed for dårligt gående og kørestolsbrugere.

Barne-/klapvogne: Kan parkeres ude foran Arkivet.

Dyr: Kun servicehunde må medbringes på Arkivet.

Mad og drikke: Er ikke tilladt i Arkivet. Der findes flere caféer og bænke på Torvet.

Opbevaring: Ingen mulighed for bagageopbevaring.

Toilet: Handicaptoilet findes i stueetage.

 

AKTIVITETER UDENDØRS

For familie- og firmagrupper tilbyder Øhavsmuseet forskellige ture i det fri, bl.a. vandreture med guide. Naturens beskaffenhed og aktiviteternes indhold betyder gerne, at man skal være i normal fysisk form.

Parkering: Findes på det aftalte sted.

Adgangsforhold: Vores udendørsaktiviteter er desværre ikke velegnede til kørestole. Hvorvidt du kan deltage i turene, vil afhænge af aktiviteten, typen og graden af funktionsnedsættelse, og om du har ledsager med. Du er velkommen til at kontakte os på booking@ohavsmuseet.dk.

Barne-/klapvogne: Kan medtages på vandreture med undtagelse af sansevandringer.

Dyr: Alle hunde i snor er velkomne på vores vandreture, med undtagelse af sansevandringer.

Opbevaring: Bagage kan opbevares i vores bil eller trailer.

Toiletter: Findes ved nogle af lokaliteterne.

VIL DU VIDE MERE

Du er meget velkommen til at kontakte os her, hvis du har spørgsmål.
Gælder det parkeringsmuligheder generelt, kan du finde Faaborg-Midtfyns oversigt over parkering i Faaborg by her.