Indskoling

Vandmøllen har 100 mands kræfter

Besøg Kaleko Mølle, som er Danmarks ældste vandmølle. Eleverne får en rundvisning, der fortæller om livet på møllen og om udnyttelsen af vandets kræfter fra middelalderen frem til nutiden. Derefter laver hver elev sin egen vandmølle.

Fælles mål: Eleverne stifter bekendtskab med en af vores ældste former for teknologi. De får en forståelse for, hvordan vandkraften omsættes til den energi, der driver møllens kværn. I det praktiske arbejde med at lave deres egen vandmølle vil eleverne opnå en bedre indsigt i teknologien. Besøget på møllen sætter dem i stand til at kunne forstå ændringer i livsgrundlag og produktion over tid.
Klassetrin: 0.-3. klasse
Fag: Historie, natur og teknik
Varighed: 1½ time
Pris: 700 kr.

Kontakt

Forespørgsel eller booking af undervisningsforløb sendes til booking@ohavsmuseet.dk

Mød møllens overnaturlige væsner

Tag på opdagelse rundt om Kaleko Mølle, der er Danmarks ældst fungerende vandmølle. Eleverne får en rundvisning på møllens udeområde og hører om de mange overnaturlige væsner, som mennesker i 1800-tallet opfattede lige så virkelige som dem selv.

Fælles mål: Besøget på møllen sætter eleverne i stand til at kunne forstå ændringer i livsgrundlag og produktion over tid. Samtidig samtaler vi om, hvordan landbefolkningen levede med kombinationen af folketro og kristentro.
Klassetrin: 0.-3. klasse
Fag: Historie, religion, dansk
Varighed: 1 time
Pris: 500 kr.

Kontakt

Forespørgsel eller booking af undervisningsforløb sendes til booking@ohavsmuseet.dk

Museum for indre og ydre landskaber.
Din indgang til historien.