OPLEV FORTIDEN I FLOK

Skal I på firmatur eller fejre en mærkedag i familien, så har Øhavsmuseet et bredt udvalg af ture, der kan give jer gode oplevelser og minder sammen. Vi skræddersyr meget gerne arrangementer til private grupper, organisationer og erhverv. Har du spørgsmål eller ønsker du at booke, så skriv endelig til booking@ohavsmuseet.dk.

Besøg Øhavsmuseet

Hvis I er en større gruppe, kan det anbefales af bestille tid på Øhavsmuseets nye udstilling “Mærk dig selv”. Læs mere her om udstillingen, der tager jer med på en magisk sanserejse ind i naturen og historien. Her kan I også teste, hvordan I naturen påvirker hver enkelt af jer.

Priser:
Inden for åbningstid: 95 kr. pr. person. Book billetter på www.ohavsmuseet.dk/billet.
Uden for åbningstid (max. 50 pers.): 1.000 kr. pr. time + entré.
Foredrag indenfor åbningstid: 1.500 kr.
Foredrag udenfor åbningstid: 3.000 kr.

Send os en forespørgsel på booking@ohavsmuseet.dk

 

HOLD DIT NÆSTE MØDE PÅ ØHAVSMUSEET

Skal jeres næste arrangement have en helt unik beliggenhed, så vælg Øhavsmuseet på Faaborg Havn som base. Vi skræddersyr gerne et arrangement, der kombinerer dagsordenen med de særlige events og muligheder, som I kun oplever her.

På Øhavsmuseet arrangerer vi møder for op til 125 deltagere, hvor I også kan tilvælge et besøg i vores nye udstilling “Mærk dig selv”. Udstillingen giver et magisk indblik i naturens påvirkning af os mennesker op gennem historien.

Sæson: Hele året på nær i skoleferierne.

Pris (kl. 8-17) for op til 125 deltagere: 500 kr. pr. time.
Pris (efter kl. 17 og weekends) for op til 125 deltagere: 1.000 kr. pr. time.
Tilkøb af udstilling: 95 kr. pr. person.

Rundvisning bag Faaborgs Fængselsmure

Tag familien eller medarbejderne med til Faaborg, og bliv buret inde i byens arrest. Her får I både en rundvisning og en autentisk oplevelse af, hvordan fortidens og nutidens indsatte har oplevet livet bag tremmer. Det er en tur, der sætter tanker i gang.

Arrestens guide tager jer med på en historisk rejse i dansk ret og straf, og bagefter sættes I på fri fod og kan gå på opdagelse i retssalen, cellerne og fangegården.

Sæson: Hele året. NB Den gamle arrestbygning har trapper og smalle gange.

Pris i åbningstiden (min. 10 personer): 150 kr. pr. person for 1 time.
Pris uden for åbningstid/weekend (min. 10 personer): 200 kr. pr. person for 1 time.

Se tilbuddet som pdf, eller klik på “Læs mere”. I er meget velkomne til at sende en forespørgsel til booking@ohavsmuseet.dk.

besøg Danmarks hyggeligste mølle

Tag med Øhavsmuseet på en guidet rundtur på Kaleko Mølle og oplev Danmarks ældste og hyggeligste vandmølle. I naturskønne omgivelser får I den fascinerende historie om den gamle mølle og dens betydning for generationer af hårdtarbejdende møllerfamilier og for lokalområdet. Det er en rejse fra middelalderen og helt frem til 1912.

Bagefter er der mulighed for selv at eksperimentere med vandkraft på vores udendørs vandbane og tage en af de to smukke vandreture til vandet.

Sæson: marts til oktober.

Pris inden for alm. arbejdstid (min. 10 og max. 25 pers. pr. guide): 75 kr. pr. person
Pris aften/weekend (min. 10 og max. 25 pers. pr. guide): 150 kr. pr. person

Send os en forespørgsel på booking@ohavsmuseet.dk.

sansevandring

Tag med Øhavsmuseet på en sansevandring i Pipstorn Skov og mærk på magisk vis, hvordan dine sanser åbner sig for naturens forskellige påvirkninger.

Med vores øhavsformidler som guide vil du opleve den særlige historie i Pipstorn Skov og komme med på en sanselig tidsrejse til den overgangstd, hvor Danmark gik fra at være jægersamfund til bondesamfund. Sammen vil vi mærke og opleve naturen, gravhøjene, skoven og landskabet, som det blev oplevet på dette afgørende tidspunkt.

Sæson: maj – november.

Pris (min. 10 og max. 25 pers. pr. guide): 150 kr. pr. person for 2 timer.

Send os en forespørgsel på booking@ohavsmuseet.dk.

Guidet gåtur i Svanninge Bakker

Tag med os til naturskønne Svanninge Bakker. Området er del af Danmarks Naturkanon, og derved et af landets 15 mest unikke naturområder. Bakkerne er opstået under presset fra gletsjerne i sidste istid. Rester af gigantiske isblokke og smeltevandet har efterladt store fordybninger, og derved skabt et af de mest markante landskabstyper i Danmark. Tag med os til bakkerne og hør, hvordan landskabet er dannet, og om hvordan naturen har præget menneskers liv gennem årtusinder. Glæd dig til historier om trolde og eleverpiger – og hør, hvorfor området har været brugt til alt fra galgebakke til dansested.

Varighed: Ca. 1 time
Længde: Ca. 2 km
Mødested: P-pladsen, Odensevej 173, 5600 Faaborg. Se efter vores flag.
Påklædning: Praktisk fodtøj og overtøj efter vejret.

Sæson: hele året.

Pris i alm. arbejdstid (min. 10 og max. 25 pers. pr. guide): 75 kr.
Pris aften/weekend (min. 10 og max. 25 pers. pr. guide): 120 kr. pr. person.

Send forespørgsel til booking@ohavsmuseet.dk

Guidet vandring blandt stenaldergrave

Tag med vores guide til skovområdet Pipstorn, hvor både naturens og menneskenes historie folder sig ud for øjnene af os. Gravhøje ligger rundt i skovlandskabet stejle bakker og små lysninger. Se frem til en gåtur i det smukke område, mens du hører om fortidens menneske og tro, og om et frodigt planteliv. Mød fx elfenbenspadderokken, der var en yndet spise for dinosaurerne eller tag med på opdagelse i de træer hvor elvere og andre væsener boede – eller bor.

Varighed: Ca. 1,5 time
Længde: Ca. 2 km
Mødested: P-pladsen ved Pipstorn, Lucienhøj 16A, 5600 Faaborg. Kig efter vores flag.

Pris i alm. arbejdstid (min. 10 og max. 25 pers. pr. guide): 75 kr. pr. person.
Pris aften/weekend (min. 10 og max. 25 pers. pr. guide: 120 kr. pr. person.

Send forespørgsel til booking@ohavsmuseet.dk

Familievandring til stenalderen

Turen går til Pipstorn, et skovområde få kilometer fra Faaborg. Området er helt unikt. Det rummer nemlig en af Danmarks største koncentrationer af fortidsminder – og helt præcist 42 gravhøje. Rundt ved de mange gravhøje, hører I bl.a. historier om det at tro på noget. Guder, trolde, elevere og overnaturlige væsner var i fortiden en del af den forestillingsverden, som I, på turen, får et kig ind i.

Vandringen er skabt til grupper, der har børn med. Det kan være i forbindelse med en børnefødselsdag eller en familiesammenkomst. På turen holder vi masser af pauser og giver tid og rum til leg. Formidlingen er tilpasset børn i alderen 3-9, men alle kan sagtens være med.

Varighed: Ca. 1,5 time.
Længde: Ca. 2 km.
Mødested: P-pladsen ved Pipstorn, Lucienhøj 16A, 5600 Faaborg. Kig efter vores flag. Mulighed for klapvogn.

Pris i alm. arbejdstid (min. 10 og max. 25 pers. pr. guide): kr. 75 pr. person.
Pris aften/weekend (min. 10 og max. 25 pers. pr. guide): kr. 120 pr. person.

Send forespørgsel til booking@ohavsmuseet.dk