Havets Børn

HAVETS BØRN BYDER DIG VELKOMMEN!

Nu har Øhavets historie fået stemmer. Hør børn og voksne fortælle om, hvordan det var at være ø-barn i Det sydfynske Øhav – lige fra stenalderen til moderne tid. Når du besøger de charmerende øer, er der mange andre oplevelser at gå ombord i. Få sjove aktivitetsforslag for hele familien, og prøv kræfter med alt fra at spotte harer til at bygge en dæmning.

På din vej kan du glæde dig til at møde:

  • Valdemar den Unge på Lyø i 1200-tallet

Følg med den 14-årige kong Valdemar på jagt med sin far, Valdemar Sejr, på Lyø.
Det skulle have været en hyggelig tur, men pludselig ændrer tingene sig.

  • Karoline på Avernakø i 1800-tallet 

Oplev sammen med 6-årige Karoline en af de værste naturkatastrofer, der nogensinde har ramt Det sydfynske Øhav. Året er 1872, og en voldsom efterårsstorm hærger.

  • Sky på Bjørnø ca. 5000 f.v.t

Tag med stenalderdrengen Sky, der skal på sin første sæljagt på Bjørnø. Det er nu, han skal bevise, at han er klar til at blive voksen og tage sin del af ansvaret for skaffe mad til familien.

  • Ø-børn fra ca. 1930 og til nu

Hvad nu hvis skolebussen var en færge? Mød øernes børn gennem de seneste generationer, og hør dem fortælle om deres barndomsoplevelser på godt og ondt.

 Læs pressemeddelse om tilblivelsen og det store loakle samarbejde

Havets Børn er udviklet med støtte fra Nordea-fonden.

SÅDAN GØR DU

Scan QR-koden på skiltene, og brug din mobil til at lytte til fortællingerne – både når du rejser med færgerne til Lyø, Avernakø og Bjørnø, og når du er på øerne. Du skal have adgang til internettet for at kunne høre lydsporene.

SMAGSPRØVE PÅ LYD

Hent kort

Hent dit eget kort over ruten her

Kort_Havets Børn