Vandets Veje

VANDETS VEJE

Tag ungerne med på et magisk eventyr, og oplev Danmarks første børne-vandreruter med vandbane og lytteposter, hvor I kan høre 9 små og sjove fortællinger om vandets betydning for os allesammen. Start ved Kaleko Mølle, Danmarks ældste vandmølle, og lad opdagelsesrejsen begynde.

 

SÅDAN OPLEVER DU VANDETS VEJE

Aktiviteterne i Vandets Veje kan bruges lige, når I har tid og lyst. Det hele foregår i det fri, så tag tøj på efter vejret og gerne lidt vand og snacks med i rygsækken. Eventyret begynder ved lytteposterne, hvor I bl.a. kan høre 9 søde og sjove fortællinger med børnene Siv og Ask. “Ved du godt, at det vand, du drikker, har dinosaurerne tisset i?” er en af Sivs kække kommentarer til vennen Ask.

Lytteposterne fører jer forbi vandbanen, hvor I selv kan eksperimentere med at lave vandkraft. Hvor mange menneskekræfter skal der mon til for at erstatte en hel vandmølle? Se, det kan Siv og Ask helt sikkert fortælle jer.

Ved sidste post finder I kort over de 2 børne-vandreruter, og skilte med den glade dråbe gør det nemt at finde vej. Til små fødder anbefaler vi Blå Rute på 2 km, der går fra Kaleko Mølle til Sundet og tilbage igen. Til lidt større fødder har vi Grøn Rute på 4 km ud. I vælger selv, om starten skal gå ved Kaleko Mølle og slutte ved Øhavsmuseet på Faaborg Havn. Eller omvendt. Uanset hvad I vælger, får I oplevelsen af både vand og vandring sammen.

 

MØD SIV OG ASK

 

PRAKTISK INFO

    • Parkér gratis på P-pladsen ved Kaleko Mølle, Prices Havevej 38 i Faaborg. Så er I klar!

NB Grøn Rute kan også starte ved Øhavsmuseet, Havnevej 3 i Faaborg. Gratis P-plads på Øhavsvej.

  • Gå gennem lågen, og gå på jagt efter den første lyttepost.
  • En af posterne står ved Vandbanen, hvor I kan kaste jer ud i kunsten at lave vandkraft.
  • Til sidst vælger I en af de 2 vandreruter, der er designet til børn, men bestemt også velegnet til forældre, bedsteforældre og gåvenner. Oplevelsen er derfor oplagt for familier og for dem, der bare vil nyde en tur langs vandet.
  • Blå Rute er 1 km ud og 1 km hjem, i alt 2 km. Grøn Rute er 4 km ud. Vælger I at gå tilbage syd om Sundet, er returvejen kun 3 km. Find oversigtskort herunder, ved møllen eller Øhavsmuseet. Tag evt. et billede af kortet med mobiltelefonen. Eller følg skiltene med den glade dråbe.
  • Aktiviteterne er gratis og kan benyttes, når det passer jer.
  • Det er en god idé at tage vand og snacks med til den lille sult.
  • Husk tøj og fodtøj efter årstiden.

 

OPLEV VANDET OG HØR DETS HISTORIE

Nu kan I se, mærke, høre og lære om det vand, som til alle tider har betydet alt for os mennesker. Det kom hertil for 4 mia. år siden, og det er det samme vand, som vi har på jordkloden i dag. Det er da vildt!

Derfor har Øhavsmuseet valgt at lave Danmarks første børnevandre-ruter med vandet som tema. Aktiviteterne indeholder både vandets spændende historie og en vandbane, hvor I sammen kan prøve kræfter med at skabe vandkraft. Så er I klædt godt på til en frisk vandretur ned til Sundet eller Øhavet. Find et godt sted at sidde, og nyd måske en medbragt madpakke, mens I kigger ud over vandets skiftende bevægelser og farver.

Museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen fortæller: ”Børn er vilde med vand og nysgerrige på, hvordan ting virker. Samtidig er det en alletiders måde for forældre og bedsteforældre at få en fælles oplevelse med ungerne i det fri. Ofte er vandreruter lavet med fokus på voksne, men vi har ønsket at skabe et univers med historier i børnehøjde og korte, skiltede ruter, som små ben kan klare. Vi har også lavet et piktogram til Vandets Veje, som kan fange opmærksomheden hos de mindste.”

 

HENT KORT

Du kan hente kort over Vandets Veje og de 2 børne-vandreruter her. Rigtig god fornøjelse!

 

TAK

Vandets Veje er skabt med støtte fra Nordea-fonden.