Nøkken og Ellepigen

Ny fynsk vandrerute med mytiske væsner

”Nøkken & Ellepigen” er en ny vandrerute, hvor opsatte lyd-installationer fører nutidens mennesker ind i fortidens sagn og overtro. Målgruppen er større børn, og blandingen af en fantastisk natur og mødet med magiske væsner som ellepiger og vandånder skaber en fascinerende og til tider uhyggelig naturoplevelse. Oplevelsen skal vise, hvor meget de overnaturlige væsner fyldte i vores forfædres liv.

 

Tåge og tusmørke gav næring til smukke og farlige væsner

Ruten er lavet i samarbejde mellem Naturstyrelsen Fyn og Øhavsmuseet, og består af tre forskellige spor, der hver især leder nutidsmennesket ind i landskabet og fortiden. I det enestående naturområde mellem Arreskov Sø og Svanninge Bjerge finder vi noget af det bedst bevarede landskab på Fyn, og her er ikke blot en fantastisk natur, her kan vi også komme tæt på den slags natur, der i fortiden gav næring til smukke og farlige væsener, der gemte sig i tågen og tusmørket. På ruten kan du lytte til hele 3 forskellige spor. På det første kan du høre de magiske væsner fortælle. På det andet kan du høre om naturen, og på det tredje får du en masse inspiration til sjove og tankevækkende aktiviteter, som du og familien kan vælge at lave undervejs.

 

Hør Nøkken og Ellepigen fortælle  

De dramatiske fortællinger, som du møder ved lytteposterne, er skrevet af dramatiker Jannie Schjødt Kold med lyddesign af Mathias Sørensen (Kontrafej). Nøkken og Ellepigen vækkes til live og får stemmer af skuespillerne Joen Højerslev og Pernille Valentin.

Langs vandreruten vil du støde på træskulpturer skabt af den sydfynske billedhugger Balder Mo Schiøtte. Du kan læse mere om tankerne bag Nøkken og Ellepigen her.

Projektet er skabt med støtte fra Nordea-fonden.

 

Find vej

Vandreruten ligger ved Sollerup Skov og Enge og er ca. 7 km lang.
Der er flere muligheder for at ændre eller forkorte turen undervejs.
Start og slut din tur ved Sollerupvej 24, 5600 Faaborg.
Her er gratis parkeringsmulighed.

 

Lyt med 

Det er skuespiller Joen Højerslev, der lægger stemme til Nøkken.

 

Hent kort

Hent dit eget kort over ruten her

Kort over Nøkken&Ellepigen