NATURTIPS

GRATIS NATUROPLEVELSER 

Se den inspirerende serie af filmportrætter med mennekser, der bruger naturen til at finde ro, spænding og store oplevelser – alene eller sammen med andre. 

Kom i nærkontakt med dig selv og naturen!

Øhavsmuseet har her samlet en masse gratis tips til dig, der vil i gang med at bruge naturen på egen hånd.

NATURTIP #1 

VANDRING GIVER BALANCE

  • Uanset hvor i Danmark du vandrer, kan du slå op på Historisk Atlas og få en ekstra dimension til din vandretur. Nemlig viden om, hvad der tidligere er sket i netop det område, du besøger.
  • Prøv Øhavsstien. 220 km vandresti med udsigt over Det Sydfynske Øhav.
  • Vil du være med til at udvikle landskabet, hvor du bor? På spor.dk ser du eksempler på hvordan andre har udviklet vandrestier.
  • Tag med Øhavsmuseet på vandretur til Svanninge Bakker eller Pipstorn oldtidsskov. Vores vandreture tilbydes året rundt for grupper.
  • Tag med på en unik audio walk, og lyt til en teaterforestillingen Under Isen, der udspiller sig, mens du går fra Øhavsmuseet til Lerbjerg i Svanninge Bjerge.

NATURTIP #2

JAGTEN GÅR IND MED METALDETEKTOR

NATURTIP #3

KAJAK GIVER OVERBLIK

NATURTIP #4

OVERNAT I NATUREN OG FIND DINE RØDDER

NATURTIP #5

YOGA SKÆRPER SANSERNE I NATUREN

DANSKE LANDSKABER

Filmene er produceret som en del af projektet ”Danske landskaber mellem fortid og fremtid” i samarbejde mellem Københavns Universitet og Øhavsmuseet. Det er vores håb at filmene kan inspirere flere til at bruge landskabet på forskellige måder og selv være med til at forandre det.

Projektet er støttet af Realdania og Nordea-fonden.