NATURTIPS

OPLEV NATURENS MAGI PÅ EGEN HÅND

Oplev 5 vidt forskellige mennersker historier ærlige fortællinger om, hvad naturen giver dem. Fra skattejagt med detektor en tidlig morgen, en solo-kajaktur i Det Sydfynske Øhav til vandring på Øhavsstien, yoga i det fri eller overnatning under åben himmel blandt fortidens grave.

Øhavsmuseet anbefaler tips til dig, der vil nyde naturen på egen hånd.

NATURTIP #1 

VANDRING GIVER BALANCE

  • Uanset hvor i Danmark du vandrer, kan du slå op på Historisk Atlas og få en ekstra dimension til din vandretur. Nemlig viden om, hvad der tidligere er sket i netop det område, du besøger.
  • Prøv Øhavsstien. 220 km vandresti med udsigt over Det Sydfynske Øhav.
  • Vil du være med til at udvikle landskabet, hvor du bor? På spor.dk ser du eksempler på hvordan andre har udviklet vandrestier.
  • Tag med Øhavsmuseet på vandretur til Svanninge Bakker eller Pipstorn oldtidsskov. Vores vandreture tilbydes året rundt for grupper.
  • Tag med på en unik audio walk, og lyt til en teaterforestillingen Under Isen, der udspiller sig, mens du går fra Øhavsmuseet til Lerbjerg i Svanninge Bjerge.

NATURTIP #2

JAGTEN GÅR IND MED METALDETEKTOR

NATURTIP #3

KAJAK GIVER OVERBLIK

NATURTIP #4

OVERNAT I NATUREN OG FIND DINE RØDDER

NATURTIP #5

YOGA SKÆRPER SANSERNE I NATUREN

DANSKE LANDSKABER

Filmene er produceret som en del af projektet ”Danske landskaber mellem fortid og fremtid” i samarbejde mellem Københavns Universitet og Øhavsmuseet. Det er vores håb at filmene kan inspirere flere til at bruge landskabet på forskellige måder og selv være med til at forandre det.

Projektet er støttet af Realdania og Nordea-fonden.