STRIK OG ROSÉ

Strik og rosé – en klud for Carl Nielsen

Nyd sommeren med noget af det bedste der findes: Rosé, Strik, Historie og Havudsigt.

Tag plads på terrassen ved Øhavsmuseet og tag strikketøjet frem, mens du har mulighed for at købe rosé, sodavand eller kaffe.

Denne dag sætter vi fokus på Carl Nielsen. Han begyndte nemlig at strikke, mens han komponerede sin 5. symfoni. Han brugte det som en vigtig overspringshandling, der gav ham inspiration til det videre arbejde med musikken. Strikkeriet blev intensiveret i 1922, efter at Carl Nielsen led af to hjertetilfælde. På lægens ordre måtte han hverken komponere, skrive eller læse – han måtte kun strikke. Med stor iver kastede Carl Nielsen sig da over at strikke karklude. Han hæklede røde kanter på dem, og holdt konkurrencer med sig selv om, hvor hurtigt han kunne hækle disse kanter.

I anledning af at Carl Nielsens Camino åbner, opfordrer vi alle glade strikkere til at hækle klude, som Carl Nielsen ville have gjort. 

Det er gratis at deltage i arrangementet. Skulle vejret ikke egne sig til at sidde på terrassen, rykker vi naturligvis indenfor på museet. Er man ikke i humør til kludestrik, er det naturligvis helt i orden, at man blot tager andet strikketøj med.

På dagen kommer lydkunstner og ophavskvinde bag Carl Nielsens Camino Tine Louise Kortermand og fortæller om tilblivelsen af caminoen.

 

BENSPÆND FOR STRIKKEPINDE 

– Kludene skal bruges som udsmykning langs caminoen, når ruten åbner.

– Kludene skal derfor gerne måle 20 x 20 cm.

– Kludene skal gerne være hvide og med en rød kant.

– Kludene må strikkes i al slags garn, og ønsker man ikke at lægge eget garn til, er der mulighed for at få udleveret garn.

 

FAKTA

Tid: Torsdag den 27. juni kl. 16 – 18

Sted: Øhavsmuseet, Havnegade 3

Deltagelse er gratis

Arrangementet er et samarbejde mellem Knitting by the Sea, Vinbanken, Carl Nielsens Camino og Øhavsmuseet.