Faaborg Vinterdage

Vintergys, varme og velvære  

Så er der premiere på Faaborg Vinterdage og DM i issvømning den 26.-28. januar 2024. Skal du med? Overskriften på programmet er masser af tid og rum til velvære. Oplev Faaborg og Øhavet med cool outdoor-aktiviteter, kultur, hygge og god mad. Du kan bl.a. tilmelde dig vinterbadning, saunagus og vildmarksbad med strik – eller spring ud i en Toddy Walk, hvor der er garanti for den indre varme. Også flere overnatnings- og spisesteder har meldt sig med særlige tilbud, der kan lune i en kold tid.

Til DM i issvømning forventes 300 seje svømmere at indtage havnen med Øhavsmuseet som base. Skal du være en af de friske deltagere, kan du tilmelde dig her.

 

Få varmen med en TODDY WALK

Kan vi friste med varme toddy’er? Og en vandretur, hvor naturvejlederen serverer lune vinterhistorier? Vinbanken, Den gamle Gaard, Øhavsmuseet og Trente Mølle Naturskole har skabt en unik oplevelse til Faaborg Vinterdage. Vandreturen starter ved Den gamle Gaard og fortsætter 4-5 kilometer gennem de smukke Sundbakker. Undervejs får du fortællinger fra naturen og indlagte pitstops med flere slags toddyer. Fortsæt hyggen i Vinbanken, hvor du kan købe varm suppe fra Café Elmelund.

Turen starter ved Holkegade 1 lørdag d. 27. januar kl. 13-16. Toddyerne er med alkohol, så du skal være 18+ for at deltage. Er du i bil, så medbring en chauffør – eller tag en overnatning i Faaborg. Turen kræver alm. fysisk form. Pris: 175 kr. pr. person. Læs mere, og køb billet her.

 

Gå på opdagelse indenfor

Oplev museets udstilling ”Mærk dig selv”, hvor I kan gå på opdagelse i menneskets forhold til naturen og dens magi. Fra stenalder til nutid. Der er et særligt opgavespor for børn. Bagefter kan familien samles omkring brændeovnen, spille brætspil, læse bøger og nyde cafeens varme drikke. I museumsbutikken finder du flere fine gaveideer til både store og små.

 

Kom med “Under Isen”

Under Isen er en dramatiseret audiowalk. Det er teater, der opføres, når det passer dig, og som bruger den smukke sydfynske natur som scenografi. Sammen med arkæologen Sofie går du fra Faaborg by og op i de istidsbakker, der skærmer byen. Undervejs møder du en forelsket H.C. Andersen og det berømte kunstnerpar Anna og Fritz Syberg. Læs her hvordan.

FAKTA

 
Faaborg Vinterdage 2024

Fredag d. 26. – søndag d. 28. januar

 
Se hele programmet her.

Tilmelding til DM i issvømning her.

Tilmelding til TODDY WALK her.

Køb billet til udstillingen “Mærk dig selv” her.