Troldene kommer

Troldene kommer – men hvor er de?

Vidste du, at trolde bestemt ikke er glade for dagslys? Derfor plejer de at skynde sig ned i deres troldehøj i skoven, lige så snart solen står op. Men husk, at selv om trolde kan se store og farlige ud, er de ikke nødvendigvis de klogeste væsner. Det kan du selv opleve på Øhavsmuseet i vinterferien.

Her har en gruppe skovtrolde været på besøg. Sikkert fordi de har hørt, at der gemmer sig både trolde, elverpiger og en slags troldehøj på museet. De har i hvert fald moret sig så meget på menneskenes museum, at de fuldstændig glemte at holde øje med tiden. Så da solen er stået op, måtte de lynhurtigt finde på noget. Heldigvis kan skovtrolde gå i ét med naturen – eller næsten da, så hvis du kigger godt efter, kan du måske finde en eller flere trolde, der har skjult sig i en træstub uden for museet.

 

Kom og hjælp troldene

Når I kigger forbi, vil I også kunne se, at de små rodehoveder har haft så travlt med at komme afsted, at de glemte deres poser fyldt med mystiske ting. Hvis I kan finde dem alle sammen og skrive tingene på opgavearket, får I en særlig gave til troldene: En stor flot glaskugle, som I kan give til troldene i “Trolle-Rolle-Rulle” træstammen.

Trolde og andre overnaturlige væsner har altid spillet en rolle i menneskers liv som et magisk bånd mellem det, vi ikke kan se, og den fysiske verden.

 

Aktivitet for børn

Øhavsmuseet, Havnegade 3, Faaborg

Åbningstider
Se åbningstiderne til museet her.

Pris
Voksne (18+): 95 kr.
Børn (u. 18): gratis
Troldeaktivitet: 20 kr. (især velegnet til børn fra 5-10 år)

Læs mere om, hvad I kan opleve i Øhavsmuseets udstilling “Mærk dig selv” her.