Danmarks ældste mølle

FØLG I MØLLERENS FODSPOR

 
Nu åbner den idylliske Kaleko Mølle for rundture med egen guide. Fra marts til oktober kan I få den spændende historie om, hvordan de hårdtarbejdende møllere gennem generationer har brugt vandets kraft til at forsørge familien og forsyne de lokale bønder og borgere med mel.

Følg den fascinerende proces, når vandets kraft får det gamle egetræshjul til at dreje og maskineriet til at drive de tunge møllesten. Imens hører I fortællingen om Kaleko Mølle, hvis historie går helt tilbage til middelalderen. Først i 1912 svingede mølleren den sidste tunge melsæk over skulderen.

Træd også ind i møllerfamiliens lavloftede stuer og se, hvordan de levede dengang. Under jeres besøg vil I måske føle, at nogen betragter jer. Det kan være et medlem af Nissebanden fra DR’s julekalender, hvis ånd har hvilet over Kaleko Mølle siden de udendørs filmoptagelser i 1984.

Kaleko Mølle ligger i naturskønne omgivelser i udkanten af Faaborg. Benyt lejligheden til at eksperimentere med vandkraft på den udendørs vandbane, og besøg lytteposterne omkring møllen, der er en del af Øhavsmuseets aktivitet ”Vandets Veje”. Herfra kan I vælge 2 kønne vandreruter til enten Sundet eller Øhavet. Læs mere her.

 

PRAKTISK INFO

Varighed: ca. 1 time
Mødested: P-pladsen ved Kaleko Mølle, Prices Havevej 38, 5600 Faaborg
Påklædning: Praktisk fodtøj og overtøj efter vejret

Sæson: marts til oktober

Pris inden for alm. arbejdstid (min. 10 og max. 25 pers. pr. guide): 75 kr. pr. person
Pris aften/weekend (min. 10 og max. 25 pers. pr. guide): 120 kr. pr. person

BESTIL JERES EGEN RUNDTUR

En guidet rundtur på Kaleko Mølle er velegnet til både familieture og firmaarrangementer. Send os en forespørgsel via booking@ohavsmuseet.dk.