Øhavsmuseet klar med ny ø-oplevelse i juledagene

 

Øerne i Det Sydfynske Øhav er et besøg værd året rundt. De fleste vælger dog at besøge øerne om sommeren – men øerne kan klart anbefales i vinterperioden også. Øhavsmuseet er derfor klar med en ny lyd-oplevelse, der folder sig ud på øerne Lyø, Avernakø og Bjørnø.

Har familien siddet længe nok ved julebordet, så er det måske denne oplevelse, der vil give årets juledage ekstra indhold?

 

En kidnapning, en oversvømmelse og en skolebus, der er en færge

Havets Børn er en række lyttefortællinger, hvor du kan høre børnenes stemmer fra

stenalderen til nutiden. Havets Børn går langt tilbage i tiden. Du hører f.eks. fra stenalderdrengen Sky, der er på sin første sæljagt på Bjørnø. Er han klar til at blive voksen, og løfte sit ansvar for at skaffe mad til familien? På Lyø møder du den 14-årige kong Valdemar på jagt med sin far, Valdemar Sejr. Det skulle have været en hyggelig tur, men lige pludselig blev alt anderledes. Og så er der Karoline fra Avernakø, der oplever de værste naturkatastrofer, der nogensinde har ramt Det sydfynske Øhav. Du møder også nulevende øboer, der fortæller om deres barndom på øerne, og bl.a. om, hvordan det er, når skolebussen er en færge.

 

Ud over de mange lydfortællinger, kan du også finde forslag til, hvilke aktiviteter I som familie kan lave. Prøv kræfter med alt fra at finde harer til at bygge en dæmning.

Fortællingerne er tiltænkt børn (fra 6 – 12) og voksne.

 

Kendte skuespillere lægger stemmer til

Glæd dig til fortællinger, der emmer af autenticitet, nerve og sanselighed. Bag dem er stemmer, du måske kender i forvejen. De tilhører nemlig Bertil Smith, der er aktuel i spillefilmen ”Julemandens Datter”. Du lytter også til Albert Rosin Harson, der nok er bedre kendt som Lasse i Tinka-julekalenderne. Endelig møder du Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der både er kendt som skuespiller og sanger.

Øhavsmuseet har udviklet Havets Børn i tæt samarbejdet med dramatiker Jannie S. Kold og produktionsselskabet Kontrafej.

 

Øernes historie er samlet i fællesskab

Udviklingen af Havets Børn er derudover skabt i tæt samarbejde med en lang række lokale aktører – nemlig Faaborg Havn, Ø-færgen, Lyø Lokalhistoriske Forening, Lokalhistorisk forening for Avernakø og Korshavn samt Bjørnø Beboerforening. Derudover kan du lytte til interviews med øboerne Rasmus Andersen, Jens Westerskov Andersen, Anne Jørgensen, Laura Storm, Helle Bechsgaard, Karin Tronbech Hansen, Hansine Nielsen.

Havets Børn er skabt med støtte fra Nordea-fonden.

Sådan gør du
Tag ø-færgerne fra Faaborg Havn og besøg en eller flere af øerne. Ombord på færgerne og ude på øerne møder du skilte, hvor du kan scanne QR-koder og bruge din mobil til at lytte til fortællingerne.

 Lyt til smagsprøve