VANDETS VEJE FRA 4. DEC

Tag ungerne med på et magisk eventyr, og oplev Danmarks første børne-vandreruter med vandbane og lytteposter, hvor I kan høre 9 små og sjove fortællinger om vandets betydning for os allesammen. Start ved Kaleko Mølle, Danmarks ældste vandmølle, og lad opdagelsesrejsen begynde.

ÅBNER LØRDAG DEN 4. DECEMBER KL. 16

SÅDAN OPLEVER DU VANDETS VEJE

Aktiviteterne i Vandets Veje kan bruges lige, når I har tid og lyst. Det hele foregår i det fri, så tag tøj på efter vejret og gerne lidt vand og snacks med i rygsækken. Eventyret begynder ved de 3 lytteposter, hvor I kan høre i alt 9 søde og sjove fortællinger med børnene Siv og Ask. “Ved du godt, at det vand, du drikker, har dinosaurerne tisset i?” er en af Sivs kække kommentarer til sin ven Ask.

Lytteposterne fører jer forbi vandbanen, hvor I selv kan eksperimentere med at lave vandkraft. Hvor mange menneskekræfter skal der mon til for at erstatte en hel vandmølle? Se, det kan Siv og Ask helt sikkert fortælle jer. Ved sidste post finder I kortet over de 2 børne-vandreruter, som også er markeret med skilte undervejs. I kan vælge mellem ruten på 2 km og 5 km, og så er det ellers bare afsted til det smukke Sundet eller det lidt vildere Øhav.

 

OPLEV VANDET OG HØR DETS HISTORIE

Nu kan I se, mærke, høre og lære om det vand, som til alle tider har betydet alt for os mennesker. Det kom hertil for 4 mia. år siden, og det er det samme vand, som vi har på jordkloden i dag. Det er da vildt!

Derfor har Øhavsmuseet valgt at lave Danmarks første børnevandre-ruter med vandet som tema. Aktiviteterne indeholder både vandets spændende historie og en vandbane, hvor I sammen kan prøve kræfter med at skabe vandkraft. Så er I klædt godt på og klar til en frisk vandretur ned til Sundet eller Øhavet. Find et godt sted at sidde, og nyd måske en medbragt madpakke, mens I kigger ud over vandets skiftende bevægelser og farver.

Museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen fortæller: ”Børn er vilde med vand og nysgerrige på, hvordan ting virker. Samtidig er det en alletiders måde for forældre og bedsteforældre at få en fælles oplevelse med ungerne i det fri. Ofte er vandreruter lavet med fokus på voksne, men vi har ønsket at skabe et univers med historier i børnehøjde og korte, skiltede ruter, som små ben kan klare. Vi har også lavet et piktogram til Vandets Veje, som kan fange opmærksomheden hos de mindste.”

Læs mere om Vandets Veje 

 

TAK
Vandets Veje er skabt med støtte fra Nordea-fonden.