Fredag den 26. juni 2020 – når skoleeleverne er gået på sommerferie – ønsker vi god sommer med forskellige aktiviteter på den gamle slagterigrund. Aktiviteterne begynder kl. 14 og slutter kl. 17.

Den gamle slagterigrund er gjort sommerklar, og hele sommeren kan du nyde havnelivet på havnepromenaden Vestkaj, hvor du kan slå dig ned i de nye loungemøbler og eventuelt få lidt til ganen fra et af områdets madsteder. Rundt omkring på Slagterigrunden finder du også de unge kunstnere U’art’s malerier, der refererer til grundens historie.

 

PROGRAM

14.30: Mini-talk med borgmester Hans Stavnsager

Vi dyrker Faaborg.
Journalist Henrik Poulsen interviewer Hans Stavnsager om visionen for Faaborg og realiseringen af vinderforslaget fra arkitektkonkurrencen.
Hvor: Vestkaj

 

15.00: Mini-talk med museumsdirektør Peter Thor

Det nye Øhavsmuseum og naturens påvirkning på os mennesker. Journalist Henrik Poulsen interviewer Peter Thor om visionen for det nye Øhavsmuseum, og hvad vi kan se frem til.
Hvor: Vestkaj

 

14.00-17.00: Outdoor Sydfyn indtager den gamle slagterigrund

Ved forskellige stationer på Slagterigrunden kan du få inspiration til friluftsoplevelser fra Outdoor Sydfyn:

  • Få ideer til gode O-løbsruter rundt i Faaborg og omegn, mød O-løbsklubben.
  • Hør, hvordan du bygger en grønlænderkajak, og se eksempler på hjemmebyggede kajakker fra grønlænderkajakklubben ”Malik”.

14.00-17.00: Snorkelture til stenalderen

Kom og hør om Øhavsmuseets snorkelture i Det Sydfynske Øhav.

 

14.00-17.00: Udstilling i det nye Øhavsmuseums foyer

Besøg udstillingen i det nye Øhavsmuseums foyer. Udstillingen er målrettet sommerens turister og fortæller om oplevelser på og omkring Det Sydfynske Øhav.

 

14.00-17.00: Åbent værksted i Direktøren

Kig forbi Direktøren i den gamle direktørbolig, og hør om foreningen, der er et mekka for kreative sjæle i Faaborg og omegn. Hør, hvordan du kan være med.
Hvor: Direktørbolig

 

16.30-18.00: Guidet vandretur i Svanninge Bakker

Som dessert på eftermiddagen kan du tage en tur med i Svanninge Bakker sammen med geolog Søren Skibsted fra Geopark Det Sydfynske Øhav. Her fortæller han om det smukke landskab og det, geologerne kalder for ’falske bakker’.
Hvor: Flagstangen, Svanninge Bakker
Max deltagerantal på 50.

 

Vi skal stadig passe på hinanden – derfor vil aktiviteterne være spredt ud over hele området. Eftermiddagens to mini-talks kan du også høre hjemmefra, via livestreaming på Det Rigtige Faaborgs Facebook-side. Eller du kan høre dem på detrigtigefaaborg.dk, når det passer dig.