Nyt Øhavsmuseum på vej

ØHAVSMUSEET BRINGER DIG TILBAGE TIL NATUREN

I NATUREN KAN DU FINDE TILBAGE TIL DINE RØDDER, FINDE IND TIL DIG SELV OG OPDAGE, AT DU ER EN DEL AF NOGET STØRRE, HVOR ALT ER FORBUNDET.

Naturen har altid været en central del af menneskets liv, men med industrialiseringen og urbaniseringen har vi i fjernet os fra naturen. Mange af os længes tilbage, og Øhavsmuseet vil derfor give dig mulighed for at komme tilbage til naturen.

Vi vil vise dig, hvordan menneskets forhold til naturen har ændret sig igennem historien, hvordan vi har sat spor i naturen, og vi vil give dig mulighed for at betræde nye stier og sætte dine egne aftryk.

 

Prøv kræfter med naturens kræfter

Øhavsmuseet er ikke et almindeligt museum. Vi er det første museum i Danmark, der bruger historien, naturen og psykologien til at gøre mennesket klogere på sig selv.

Vi tror på, at vi gennem naturoplevelser kan blive klogere på, hvor vi selv kommer fra, hvem vi er, og hvor vi er på vej hen. Naturen kan med andre ord hjælpe os med at finde vores plads i verden.  Øhavsmuseet er derfor stedet, hvor du kan opleve naturens kræfter og selv prøve kræfter med den.

 

Mærk naturen påvirke dig

Vi vil ikke kun bevare, vi vil også forandre. Vi tager derfor ikke udgangspunkt i genstande, men i dig. Vi tror på, at vi skal føle for at kunne forstå. Du får derfor brug for alle dine sanser, når du besøger Øhavsmuseet, hvor du på egen krop vil opleve, hvordan naturen påvirker dig.  

Vi lover dig, at et besøg på Øhavsmuseet bliver noget, du kan mærke. Ikke kun med din forstand, men også med din krop.

 

Glæd dig til åbningen 1. maj 2021

Udstillingen favner både indendørs oplevelser – og udendørs aktiviteter, hvor du kan udforske naturen sammen med os eller tage afsted på egen hånd.

Det nye Øhavsmuseum bliver en realitet via støtte fra Finansloven, Nordea-fonden og Faaborg-Midtfyn kommune.

Udstillingen opbygges i tæt samarbejde med udstillingsdesignerne Torden & Lynild.