Øhavsmuseet Faaborg lancerer i disse dage en helt ny klub, der har til formål at skabe et fællesskab, der får flere ud i det fri. På programmet er alt fra sansevandring, til talks og sågar en tur til Svelmø. Året igennem inviteres klubbens medlemmer nemlig til en række aktiviteter og events, hvor kernen er lysten til sammen at bruge det område, vi alle er en del af. Håbet er at folk i alle aldre – og måske sammen i flere generationer, vil støtte op om fællesskabet.

Direktør på Øhavsmuseet Peter Thor Andersen fortæller: ”Vi ønsker at skabe et helt nyt fællesskab, hvor vi sammen med lokale mødes om en masse aktiviteter i det fri. Dvs. aktiviteter, hvor vi bruger naturen, historien og vores sanser. Ofte står vi på afstand og betragter historien. I Klub Ø er vores udgangspunkt et andet. Vi vil sætte flere sanser i spil og på den måde give alle mulighed for at mærke på egen krop, hvordan naturen kan skabe helt særlige stemninger. Stemninger, som har virket til alle tider og præger vores kultur. Ved vores første arrangement 19. marts, begynder vi med en times vandring i området ved Pipstorn skov. Her findes en af Fyns største koncentrationer af fortidsminder. Dele af vandringen vil være såkaldt stillevandring, som har til formål at skærpe vores evne til at fornemme det historiske område på en ny måde. Arrangementet runder vi af ved det fælles bål, hvor varm suppe venter.” 

 

ÅREST PROGRAM OG FORDELE FOR KLUB Ø

Hvert år kan klubbens medlemmer se frem til en bred vifte af nye events og aktiviteter. Nedenfor kan du læse mere om det nærmere indhold.

 

Events kun for Klub Ø’s medlemmer

  • SUPPE OG SANSEVANDRING (19. marts)
  • DEN ÅRLIGE FAMILIEVANDRING (16. maj)
  • SVIPTUR TIL SVELMØ (5. sep.) (Transport er tillæg)
  • PRE-OPENING KUN FOR KLUB Ø (9. okt.) Oplev besøgscentret på Faaborg Havn før alle andre..
  • TÆM MØRKET I SVANNINGE BAKKER (1. nov.)

 

Fordele for Klub Øs medlemmer:

  • 25% på entréen til Arresten, der er del af Øhavsmuseet
  • Lejrbålsdialog. Vær med, når vi udvikler Øhavsmuseet. Vær først, når nye ideer testes, og kom med dine gode ideer, der gør fællesskabet stærk (datoer meldes ud løbende)

 

Pris medlemskab 

Voksen 200 kr. Barn 100 kr. (op til 18 år)

 

Lokal klub med nationalt perspektiv

Peter Thor Andersen fortæller om det nye fællesskab: ”Ambitionen om at skabe et lokalt fællesskab, er samtidig ambitionen om at sikre national og international appel. En af tidens helt store megatrends indenfor turisme er gæsternes ønske om at være del af det lokalsamfund, de besøger. De vil ”ind under huden” på det område, de besøger. Det er ikke længere nok blot at sikre et foto af diverse seværdigheder. Vi ønsker derfor, at fællesskabet også skal appellere til gæster udefra, der har lyst til at være del af Fyns fantastiske muligheder – måske for en enkelt dag, måske for en hel uge. Den ambition udvikler vi over de kommende år, og gerne i tæt samarbejde med lokale foreninger og erhvervsdrivende samt aktører som Destination Fyn, Geopark Det Sydfynske Øhav og Faaborg-Midtfyn Kommune. Helt lavpraktisk har vi indgået samarbejde med en række lokale aktører om flere events. Eksempelvis er det Hotel Faaborg Fjord, der leverer Øhavs-suppe til Suppe og Sansevandring, mens vi har arrangeret turen til Svelmø i tæt samarbejde med øens ejer Jan Villesbro.

 

Nordea-fonden støtter op

Etableringen af Klub Ø, er del af det projekt, som Øhavsmuseet har fået, hvor målet er at få flere ud i det fri. Det er tanken, at Klub Ø etableres med støtte fra Nordea-fonden, men at klubben over de kommende år vil vokse og udvikle sig, så den hviler i sig selv, også efter en endt projektperiode.

 

Sådan bliver du medlem

Du kan sikre dit medlemskab her.