Fra den 29 – 31. august flyder gode dråber gennem Faaborg.
Det er traditionen tro nemlig tid til Faaborg Wine Week. Øhavsmuseet er naturligvis med.
Strik og rosé – en hue fra Lyø
Torsdag kl. 16 – 18 står den på Strik og Rosé, som du kan læse mere om her.
Officiel åbning af Faaborg Wine Week
Torsdag kl. 18 kan du overvære Faaborg Wine Weeks officielle åbning, hvor museet i år også har æren af at lægge lokale til.
Vin Vandring med Kijafa
Fredag er der Vin Vandring, som tager sin start på Øhavsmuseet. Her kan du glæde dig til at smage Kijafaen, og høre museumsdirektør Peter Thor Andersen kort fortælle om Faaborgs berømte dråber. KIJAFA-likøren blev produceret i den gamle købmandsgård i Østergade 25 a af købmand Jørgen Jacobsen (1818-1905). I 1845 overtog sønnen Johan Jacob Jacobsen ejendommen efter sin far og indrettede brændevinsbrænderi i baghuset. Det var Danmarks første vingård.
KIJAFA-likøren er fremstillet efter forskrifter fra 1700-tallet, hvor man producerede vinen på de fynske herregårde. Jacobsen producerede bl.a. flere brændevinstyper, toddy og rom. Det blev dog især kirsebærlikøren, der blev den helt store salgsvare. Den blev fremstillet af lokale frugter, og likøren blev solgt over hele landet og endog eksporteret til udlandet.
Hele programmet for Faaborg Wine Week
Se hele programmet for Faaborg Wine Week.