Årets forsideillustration: Kino Palæet, Østergade 52 i Faaborg. Fotograferet i 1944. Farvelagt foto. Faaborg Byhistoriske Arkiv.

Herlige historier fra Faaborg og omegn

Elsker du også de gode historier fra dengang farfar var ung? Så glæd dig til torsdag d. 16. november, hvor STAVN 2023 udkommer, fyldt med herlige historier fra Faaborg og omegn. Uanset om du er tilflytter eller aldrig rigtig har forladt kommunegrænsen, kan årbogen både underholde og gøre dig klogere. STAVN er oplagt som julegave til alle, der er nysgerrige på Faaborg-egnens farverige fortid.

”Selv om årbogen har hele 36 år på bagen, er den stadig leveringsdygtig i masser af historiske nyheder,” fortæller en begejstret arkivleder og museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen. ”STAVN, der udgives af vores lokale arkiver og folkemindesamlinger, tager vanen tro læseren med på en fascinerende tidsrejse. Vær med på første række, når tæppet går op for Rasmussens familiesaga i Kino Palæet. Eller bliv bombet tilbage til vikingetiden, og mød Aslakrs runesten, der nu troner majestætisk på Øhavsmuseet. Faktisk er vikingerne særligt aktuelle i år, efter 5 danske ringborge er kommet på UNESCOs Verdenskulturarvsliste.”

Med STAVN kommer du vidt omkring – både historisk og geografisk. Fra vikingevogne ved Brahetrolleborg over endefuld og elitebadminton i Bøjden til berømtheders besøg i Faldsled. Og alt derimellem. Så gys, grin og græd i selskab med årets 13 minderige artikler. Vi garanterer, at der står ting, du ikke vidste.

Her kan du købe STAVN 2023

Årbogen kan købes i Faaborg hos Bog&Idé, Walthers Kiosk, på Øhavsmuseet og de lokale arkiver. Prisen er 99 kr.

Har du spørgsmål til STAVN, kan du skrive til museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen på tlj@ohavsmuseet.dk. Læs mere om Faaborg Byhistoriske Arkiv her.