Vinterferie i Arresten:

Er du nysgerrig på, at høre mere om livet bag tremmer eller overvejer du en karriere som fængselsbetjent?

 

Oplev kriminalforsorgens spændende verden bag murene. Mød de dygtige medarbejdere, som alle, med deres forskellige kompetencer, repræsenterer kriminalforsorgen.

 

Kl. 10.00-15.00 Oplev kriminalforsorgens lastbil

Kom ind i kriminalforsorgens lastbil og bliv klogere på, hvordan det ser ud inde i et fængsel gennem spændende VR-teknologi. I lastbilen vil der også være mulighed for at prøve kræfter med forskellige interaktive spil, som har fokus på betjentenes arbejde, og på hvad det kræver både fysisk og mentalt af den enkelte. I lastbilen er også indrettet en fængselscelle, som giver et realistisk billede af, hvordan de indsatte bor i de danske fængsler.

I lastbilen vil der desuden være mulighed for at opleve og drøfte følgende emner:

  • Ansøgningsprocessen
  • Arbejdet generelt som fængselsbetjent, transportbetjent og værkmester
  • Udviklingsmulighederne og karriereveje i kriminalforsorgen
  • Dialog om scenarier, som kan forekomme i arbejdet som fængsels- og transportbetjent
  • Undersøgelse af opholdsrum – Find 5 gemte ulovlige effekter

Kl. 10.30-11.00 Mød hundeføreren og hans firbenede makker
Vær med, når hundeførere fortæller om deres arbejde, og se med, når de går i aktion. Kan hundene finde noget i Arrestens celler?  Det sker i Arresten.

Kl. 11.15-11.45 Prøv kræfter med fysisk test
På arrestens gårdturs areal kan du møde en fysisk testleder: Testlederens opgave er teste om ansøgere til kriminalforsorgens uddannelser har den rette fysiske form. Hør om testlederens arbejde og prøv selv nogle dele af den fysiske test.

Kl. 12.00-12.30 Mød en fængselsbetjent
Kig forbi retssalen og mød en fængselsbetjent, der fortæller om, hvordan det er at afsone en dom. Du kan også blive klogere på, straf – og retspolitik i Danmark. Hvilke straffe giver vi for hvad? Og hvordan virker straffe reelt for den dømte og for ofrene?

Kl. 12.45-13.15 Mød hundeføreren og hans firbenede makker
Vær med, når hundeførere fortæller om deres arbejde, og se med, når de går i aktion. Kan hundene finde noget i Arrestens celler?  Det sker i Arresten.

Kl. 13.30-14.00 Prøv kræfter med fysisk test
På arrestens gårdturs areal kan du møde en fysisk testleder: Testlederens opgave er teste om ansøgere til kriminalforsorgen har den rette fysiske form. Hør om testlederens arbejde og prøv selv nogle dele af den fysiske test.

Kl. 14.15-14.45 Mød en fængselsbetjent
Kig forbi retssalen og mød en fængselsbetjent, der fortæller om, hvordan det er at afsone en dom. Du kan også blive klogere på, straf – og retspolitik i Danmark. Hvilken straffe giver vi for hvad? Og hvordan virker straffe reelt for den dømte og for ofrene?

Et job for dig?
Kunne du tænke dig, at læse mere om, hvordan det er at arbejde som fængselsbetjent, så tjek blivfaengselsbetjent.dk

Praktisk info
Du kan møde kriminalforsorgen i Faaborg tirsdag og onsdag i vinterferien (uge 7). Det sker i tidsummet 10 -15.
Det er gratis at besøge Kriminalforsorgens lastbil på Torvet.
Arresten har åbent kl. 10 – 17. Det koster 75 kr. for voksne at besøge museet Arresten, mens det er gratis for børn (op til 18 år)

Læs mere om Arresten