Glæde på Øhavsmuseet:

53.500 gæster besøgte i 2022 Øhavsmuseet og det blev derved det bedste år nogensinde.
Det flotte antal besøgende kan i særdeleshed forklares ved, at Øhavsmuseet på Faaborg Havn har fået sig manifesteret, som et aktiv for byens borgere og for turister året rundt.

 

Drøm om flere gæster, giver behov for at udbygge

”2023 bliver et år med masser af aktivitet, hvor vi på de interne linjer kommer til at lægge en masse kræfter i at udvikle ideer til udbygning af museet på Faaborg Havn. Ingen tvivl om, at vi er yderst tilfredse med de seneste års besøgstal, men vi er også meget bevidste om, at skal vi nå vores ambition om at skabe et museum på Sydfyn, der tiltrækker godt 70.000 gæster årligt, så er der behov for, at vi simpelthen udbygger varigheden af gæsternes besøg. Jo flere oplevelser af høj kvalitet, der venter forude, jo længere vil gæster køre for at opleve det. Vores ambition er at udvide museet og derved udvide oplevelsestiden. Det er ambitionen i 2023 at nå i mål med en arkitektkonkurrence, der skal sikre såvel det formidlingsmæssige indhold som de ydre rammer”, fortæller Øhavsmuseets direktør Peter Thor Andersen.

Vinter med trolde, broderi og stammebåd 

Selvom Peter Thor Andersen har det helt lange lys på, når han kigger ud i fremtiden, så glæder han sig også over de mange nye aktiviteter, der allerede venter denne vinter:
Allerede den 19. januar er der næste arrangement i Klub Ø, hvor der er fokus på broderi. Vinterferien får tema på trolde, da de til alle tider har spillet en væsentlig rolle i vores kulturhistorie, og i vores tolkning af det øjet ser i naturen. Og sidst men ikke mindst er det en glæde at opleve, hvordan vores gæster tager imod de nye elementer, som vi skabte i årets sidste måneder – som fx muligheden for at jagte hvaler fra en stammebåd.”