Viking: Ran, ild og sværd. Jeanette Varberg gæster Faaborg Bibliotek

Det sker tirsdag d. 20. september, kl. 19.00 på Faaborg Bibliotek

Tag med på en fantastisk rejse gennem Danmarkshistoriens mest fascinerende periode: Vikingetiden. Foredrag ved museumsinspektør Jeanette Varberg.

Arkæolog og museumsinspektør ved Nationalmuseet Jeanette Varberg tager os med på en fantastisk rejse gennem Danmarkshistoriens mest fascinerende periode: Vikingetiden.

På baggrund af sit arbejde med bestseller-bogen “Viking – Ran, ild og sværd” (2019) rejser vi gennem 800 års historie, fra Romerrigets fald til det første korstog.

I foredraget tager Jeanette Varberg publikum forbi datidens slagmarker, plyndringer og magtkampe, og der stiftes bekendtskab med de store konger, der samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender i dag.

Få svar på, hvilken rolle kvinderne spiller i historien, hvad de blodige krigere lavede, når ikke de plyndrede og myrdede, hvilken betydning Vikingetiden har for vores nutid og meget, meget mere.

Jeanette Varberg har modtaget Danmarks Radios store formidlingspris Rosenkjærprisen, Blixenprisen og Weekendavisens Litteraturpris for sine bøger.

Billetter koster 75 kr, og sælges på www.fmbib.dk

Arrangementet er en del af det fælles fynske biblioteksinitiativ Fynsk Fakta i Fokus og bliver til i samarbejdet med Øhavsmuseet.