December er fuld af søde og sjove traditioner, og en af dem kan igen i år opleves på Kaleko Mølle, som mange husker fra DRs populære julekalender ”Nissebanden”. Julemanden har mistet sit gode humør, og Lunte, hr. Mortensen og vennerne har akut brug for hjælp. Så find jeres indre nisse frem og hjælp dem med at lede ved den gamle mølle.

 

Lørdag den 4. december kl. 13 skydes jagten på Julemandens gode humør i gang, og i dagens anledning har Øhavsnisserne sørget for gratis kaffe, varm hyldebærsaft og pebernødder. De øvrige dage frem til nytår foreslår nisserne, at I stikker et par vaniljekranse i lommen og måske medbringer lidt varmt at drikke, da alt foregår udendørs.

”Sidste år var jagten på Julemandens humør en kæmpe succes, så den gentager vi naturligvis gerne,” fortæller museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen fra Øhavsmuseet. ”Fra 4. december til 3. januar kan både store og små besøge vores udendørs nisseposter ved Kaleko Mølle og komme på sporet af det gode humør, som på mystisk vis er forsvundet. Man kan komme, når man vil, og det er helt gratis. Bare på med vanten – og det varme tøj.”

 

Hjælp “Nissebanden” og følg dem på TV

Få røde kinder og en hyggelig familietur på Kaleko Mølle, mens I hjælper ”Nissebanden” med at redde julen. Gense dem også på DR Ramasjang hver dag kl. 17 i december, hvor hele banden i år er på glatis i Grønland.

I kan læse mere om Danmarks ældst fungerende og mest charmerende vandmølle her.