Jagten på den forsvundne Fiskerupgård

I skovens dybe stille ro graver arkæologer lige nu efter den forsvundne Fiskerupgård i Fiskerup skov. Gården brændte ned i 1807, men den stammer fra middelalderen. Kom og oplev når fortiden bliver gravet frem af underskoven.

ÅBNET HUS OG RUNDVISNINGER VED UDGRAVNING

Studerende ved Aarhus Universitet er i samarbejde med Øhavsmuseet lige nu i gang med et banebrydende arkæologisk projekt. De skal finde den nøjagtige placering af Fiskerupgårds bygninger og finde bevis for gårdens datering. Fra den 17. maj til 11. juni vil de studerende grave i skoven, og der afholdes Åbent Hus både for børn og voksne onsdag 2. juni 2021 fra klokken 11:00 til 18:00. De studerende vil afholde rundvisninger klokken 15:00, 16:00 og 17:00.   Gården nævnes i slutningen af 1400-tallet. Her var den en del af Holme klosters (det senere Brahetrolleborg) enorme besiddelser på Fyn. Sidste gang vi hører om gården, brænder den ned i 1807, og forsvinder derefter i historien og i skoven.   De arkæologistuderende glæder sig til at bidrage til Sydfyns glemte historie, heriblandt stud.mag. Kristine Marie Paasch, som udtaler:   “Vi har inden udgravningen arbejdet med skriftlige kilder, der fortæller om Fiskerupgård. Vi håber at det indledende forarbejde kan hjælpe os med at finde gården inde i skoven.”

FØLG MED PÅ FACEBOOK

Følg med på Facebook-siden Udgravningen ved Fiskerupgård 2021, hvor de studerende løbende vil lægge opdateringer, nye fund og billeder ud.