Borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune og Langeland Kommune har nu en enestående mulighed for at blive en del af et nyt gå-fællesskab. Med vandreskoene på kommer de ud på fem gåture, hvor naturen danner kulisse om både bevægelse og fantastiske fortællinger. Øhavsmuseet ser frem til at være del af dette projekt.

Måske kender du det, at det kan være svært at få nok skridt på skridttælleren eller at få læst en god bog, selvom du egentlig gerne ville? Nu bliver det nemmere, hvis du bor i Faaborg-Midtfyn eller på Langeland.

Borgere i de to kommuner, Faaborg-Midtfyn og Langeland, kan nemlig tilmelde sig et gå-fællesskab, hvor de sammen med andre skal ud på fem helt særlige gåture, hvor både fællesskabet, naturen og litteraturen er i fokus.

Ud i Naturen – Ind i Fortællingen

Med på hver tur deltager en fortæller, der undervejs og sammen med deltagerne vil dykke ned i litteraturen og den kulturarv, der knytter sig til det specifikke område. Overskriften på gåturene er derfor også ’Ud i Naturen – Ind i Fortællingen’.

Borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig over det nye og anderledes tilbud til borgerne:

”Det seneste års tid har rigtig mange fået øjnene op for naturen og for dét at bruge naturen til bevægelse. Vi ønsker, at endnu flere får oplevelser i naturen, og samtidig har vi en ambition om, at alle borgere skal være en del af et fællesskab,” fortæller han.

Et stærkt partnerskab

Vandreturene bliver til i et samarbejde mellem Langeland Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, herunder Koldkrigsmuseet Langelandsfortet, Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne, Langeland Bibliotek samt Øhavsmuseet og Outdoor Sydfyn.

Borgmester Tonni Hansen (SF) i Langeland Kommune ser frem til, at flere kommer ud at gå, takket være det enestående samarbejde:

”Ofte når vi som mennesker mødes, er det om noget, der interesserer os. Derfor er jeg utrolig glad for det unikke samarbejde, som vi her har indgået. Jeg tror på, at det at kombinere gåture i naturen med litteratur og fordybelse i vores kulturarv både kan få endnu flere ud at gå og give deltagerne en lokalhistorisk bevidsthed.”

Fem gåture i Faaborg-Midtfyn og på Langeland

Der bliver i første omgang oprettet fire gågrupper, der kommer ud på i alt fem planlagte gåture – turene vil være på mellem 6 og 15 km og fordeler sig fra nord til syd, i både Faaborg-Midtfyn Kommune og Langeland Kommune. Der er plads til 20 deltagere i hver gågruppe.

Gågrupperne er målrettet voksne midt i livet og med interesse for kulturarven i vores landskab og med lyst til mere bevægelse og hyggeligt samvær med andre. Man skal kunne gå 10 km i normalt tempo for at kunne følge med, men derudover er det ikke en forudsætning at være vant til at vandre.

Praktisk info og tilmelding

Gåturene bliver gennemført på hverdagsaftener fra ca. 17-20 og en søndag (ca. 5 timer).
Hver af de fire gågrupper kommer ud på første gåtur i løbet af maj.
Det koster 50 kroner i tilmeldingsgebyr at deltage i en af de fire gågrupper.


Tilmelding, datoer og mere information via
https://www.outdoorsydfyn.com/ud-i-naturen

Projektet realiseres med støtte fra Region Syddanmarks Kulturpulje.

Yderligere oplysninger
Borgmester Hans Stavnsager, Faaborg-Midtfyn Kommune, 72 53 17 14
Borgmester Tonni Hansen, Langeland Kommune, 24 69 12 90
Projektleder Kasper Glent-Rolle, Faaborg-Midtfyn Kommune, 72 53 84 03
Biblioteksleder Anni Bagge Jensen, Langeland Kommune, 63 51 63 35