Outdoor - ture i det fri

Snorkeltur til stenalderen

Ude i Det sydfynske Øhav gemmer sig resterne af stenalderens landskab, og nu kan du komme med Øhavsmuseets arkæologer ud at opleve den magiske verden under vandet. Du kommer ud og oplever et af de mange steder langs kysten i Det sydfynske Øhav, hvor sporene efter stenalderens mennesker ligger strøet ud over havbunden, og hvor du samtidig kan se den fantastiske natur.

Vi garanterer, at du får grundig introduktion til snorkling, teknikker og det nødvendige udstyr.

Skulle vi vælge at aflyse din tur grundet situationen med COVID-19, så modtager du et gavekort til en erstatningstur.

Familie-snorkeltur til stenalderen 

Oplev stenalderen under havet. Vi har grejet, og det er nemt og sjovt. En unik oplevelse for børn og voksne.

En familie-snorkeltur er skræddersyet til familier med børn mellem 8 og 14 år. I får udleveret alt det udstyr, I skal bruge til både store og små. Vi starter med en sjov, men grundig introduktion, inden vi går i vandet. Sammen tager vi derefter på jagt efter den sunkne stenalder. Vi er hele tiden tæt på kysten, og det er altid muligt at tage en pause, hvis det er det man har lyst til. 

Tid: Torsdag 9. + 16. + 23 + 30 juli kl. 10

Skulle vi vælge at aflyse din tur grundet situationen med COVID-19, så modtager du et gavekort til en erstatningstur.

Nat i naturen 

AFLYST GRUNDT COVID- 19 RISIKO:

Tag med til et af Fyns mest romantiske steder, Dyreborg Skov, mens naturens farver er i fuldt flor og den unge sommernats aftenlys står klarest. Dyreborg Skov er et lille paradis for natsværmere og romantikere. Selveste  H. C. Andersen og hans første, stormende forelskelse Riborg Voigt har sværmet i denne skov. Det var her, han plukkede de blomster, hun gemte til sin død. Denne aften hylder vi naturen, poesien og kærligheden. Glæd til at høre uddrag fra H. C Andersens forfatterskab, og vær med, når vi sammen skærper sanserne i sommernatten. Nat i Naturen er skabt af Øhavsmuseet Faaborg og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne, som led i DRs fokus på natur i 2020. Arrangementet er støttet af Nordea-fonden.

Sted: Dyreborg Skov, Bjerne Langgyde 14

Tid: 2. maj kl. 20 – 21.30

Pris: 75 kr

Ridetur til istidslandskabet

Tag med på en ridetur i området ved Svanninge Bakker. Glæd dig til en bjergtagende naturoplevelse, hvor du sammen med en lille gruppe ryttere og Øhavsmuseets landskabsarkæolog, ph.d. Poul Baltzer Heide, får en unik mulighed for at opleve istidslandskabet fra hesteryg. Uanset om du er en garvet rytter eller aldrig har siddet i sadlen, så kan du glæde dig til en dag, hvor du oplever den fascinerende natur og glæden ved at ride. Turen arrangeres i samarbejde med Østrup Turridning.

Tid: 20. september kl. 10 -14.
Pris: Voksen: 595 kr. Barn: 395 kr.

bike and wine

Siden middelalderen har Fyn været kendt som Danmarks bugnende spisekammer. I dag kan tilføjes en spændende vinproduktion. Derfor kan du nu tage med på en 10 km guidet cykeltur med stop hos lokale vinproducenter.

Skulle vi vælge at aflyse din tur pga. COVID-19 situationen, modtager du et gavekort til en erstatningstur.

Museum for indre og ydre landskaber.
Din indgang til historien.