Øhavsture

Tag med på en Øhavstur

Rundt om hjørnet venter magien i naturen. Tag med vores guider på Øhavsture eller tag afsted på egen hånd.

FORTIDSDYK

Tag med på en spændende snorkelsafari til stenalderen.
Med vores øhavsformidler som guide finder vi spændende spor fra stenaldertiden.

Pak din nysgerrighed og tag en dyb indånding. Mærk naturens magi på din egen krop og dyk ned i fortiden med Øhavsmuseet

Du får naturligvis en grundig introduktion til snorkling, dens teknikker og det nødvendige udstyr.

Fortidsdyk for familier 

Tag familien med på en spændende snorkelsafari til stenalderen.
Med vores øhavsformidler som guide finder vi spændende spor fra stenaldertiden.

Pak din nysgerrighed og tag en dyb indånding. Mærk naturens magi på din egen krop og dyk ned i fortiden med Øhavsmuseet

Fortidsdyk for familier er ideel for dig, der har børn med i alderen mellem 8 og 14 år. I får udleveret alt det udstyr, I skal bruge. 

Bike and wine

Siden middelalderen har Fyn været kendt som Danmarks bugnende spisekammer. I dag kan tilføjes en spændende vinproduktion, som også i 2021 kan opleves på en 10 kilometer guidet cykeltur med stop hos et par entusiastiske vinproducenter.

Sansevandring 

Tag med Øhavsmuseet på en sansevandring i Pipstorn Skov og mærk på magisk vis, hvordan dine sanser åbner sig for naturens forskellige påvirkninger.

tur i glaskajak 

Tag med på en fortryllende oplevelse ind i fortiden, når den rolige glaskajak skyder sig gennem vandspejlet og åbner for et magisk kig såvel over som under vandet. Igennem hele historien har Sydfyn været set i det perspektiv, som du nu oplever fra kajakken. 

Ridetur til istidslandskabet

Tag med på en ridetur i området ved Svanninge Bakker. Glæd dig til en bjergtagende naturoplevelse, hvor du sammen med en lille gruppe ryttere og Øhavsmuseets landskabsarkæolog, ph.d. Poul Baltzer Heide, får en unik mulighed for at opleve istidslandskabet fra hesteryg. Uanset om du er en garvet rytter eller aldrig har siddet i sadlen, så kan du glæde dig til en dag, hvor du oplever den fascinerende natur og glæden ved at ride. Turen arrangeres i samarbejde med Østrup Turridning.

 

under isen

Under Isen er en dramatiseret audiowalk. Det er teater, der opføres, når det passer dig, og som bruger den smukke sydfynske natur som scenografi. Sammen med arkæologen Sofie går du fra Faaborg by og op i de istidsbakker, der skærmer byen. Mærk dit eget hjerte banke, mens du vandrer opad med en forelsket H.C. Andersen i ørerne. Mærk duften af fyrretræer, mens hans udkårne Riborg Voigt læser højt af deres breve. Og mærk brisen i de fynske alper, som bjergtog det berømte kunstnerpar Anna og Fritz Syberg.

Natur-tips 

Oplev 5 vidt forskellige mennersker historier ærlige fortællinger om, hvad naturen giver dem. Fra skattejagt med detektor en tidlig morgen og en solo-kajaktur i Det Sydfynske Øhav til vandring på Øhavsstien, yoga i det fri eller overnatning under åben himmel blandt fortidens grave.

Øhavsmuseet anbefaler tips til dig, der vil nyde naturen på egen hånd. 

Museum for indre og ydre landskaber.
Din indgang til historien.