Nordisk halloween

NORDISK HALLOWEEN FOR FRYGTLØSE BØRN

Er dine børn friske på at opleve en virkelig uhyggelig hyggelig aften i mørket? Så tag med Øhavsmuseet og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne til fortidsskoven Pipstorn fredag aften op til efterårsferien. Mens mørket falder på, vandrer vi sammen gennem den gådefulde Pipstorn Skov. Vi slutter af ved bålet, hvor der er uhyggelig højtlæsning.

 

 ”Nordisk halloween”

Ofte har vi her i Skandinavien fokus på halloween og den amerikanske tradition med græskarlygter. Men i virkeligheden gemmer vores egen historie og sagnverden på masser af overnaturlige fortællinger om væsner som elver og trolde. Nordisk Halloween sætter fokus på mørket, og er bundet op på den historie, vi selv kommer fra.

Mørket er hjemsted for næsten alle folketroens væsener, og før i tiden var mørket en fast følgesvend i de fleste af årets måneder. Følg med os til gravhøjene og hør om fortidens væsner. Oplev hvordan din lugtesans skærpes i mørket, når vi drager på troldejagt. Bruger du lugtesansen, finder du nemlig vej gennem mørket. Glæd dig også til nordiske folkeeventyr. Mens du varmer dig på en kop kakao, kan du lytte til bålets knitren og et eventyr.   

 

Børn i naturen mestrer mørket 

Målet med Nordisk Halloween er at hjælpe børn til at få skærpet deres sanser i naturen, selv når det er mørkt. De vil opleve, at naturen er et trygt sted at være. Det er også håbet, at de finder interesse for vores egne sagnverden – med bl.a. trolde og elverfolk.

 
I 2020 blev dette arrangement afholdt for første gang, og interessen var så stor, at Øhavsmuseet og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne har besluttet af gentage denne magiske aften, så de, der ikke fik chancen sidste år, måske får chancen i år.

Nordisk Halloween er skabt med støtte fra Nordea-fonden

Facts om Nordisk Halloween 

  • Tidspunkt: 15. okt. 18.30-20.30
  • Mødested: P-plads ved Lucienhøj 16, 5600 Faaborg (se efter de opsatte lanterner)
  • Målgruppe: Modige børn fra 8-12 år og deres voksne.
  • Pris: 75 kr. pr. person
  • Antal: Der er 50 pladser.
  • Husk varmt tøj, for aftenen kan være kold.

Museum for indre og ydre landskaber.
Din indgang til historien.