mission

Øhavsmuseet mission og vision

Vision
Øhavsmuseet Faaborg vil udvikle sig til en markant institution, der lokalt samler og giver stolthed og samtidig er kendt nationalt og internationalt for spændende forskning samt nyskabende, let tilgængelig og synlig vidensformidling, der årligt gør en forskel for mange mennesker i udstillinger, på ture og digitalt.

Mission
Øhavsmuseet Faaborg sikrer kulturarven i sit ansvarsområde, skaber ny viden, formidling og læring og inspirerer samfundet og medborgerne til at se kulturarv og historisk indsigt som en ressource. Museet fokuserer særligt på istidslandskabets dannelse og landskabets kulturhistorie inklusive de mange levn, monumenter og bygningsmiljøer, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie og byens rets- og afstraffelseshistorie med afsæt i Faaborgs velbevarede historiske bymiljø og byens ting- og arresthus.

 

 

Nyt Øhavsmuseum

I 2021 åbner et nyt Øhavsmuseum på Faaborg Havn.
Læs om strategien bag her.

 

Øhavsmuseets værdier

  • Nyskabende.
    Vi gør ikke noget bare af vane eller for at kopiere andre. Vi vil vække opsigt ved at gøre tingene på en uventet måde.
  • Ambitiøse.
    Øhavsmuseet Faaborg er tre gange så stort som Faaborg Kulturhistoriske Museer før kommunalreformen, og vi mener ikke, at det er urealistisk, at Fyn og Danmark holder øje med, hvad vi foretager os fagligt og formidlingsmæssigt. Vi vil gerne sætte standarder for at drive museum (uden for storbyerne). Vi skal ikke være et udkantsmuseum.
  • Brobyggere.
    Vi vil gerne have nogle helt andre i tale (målgrupper) end normalt for museer, og vi vil gerne tænke tværfagligt indadtil.

 

Vedtægter og strategier

Øhavsmuseets vedtægter og strategier finder du samlet her.

Vedtægter Øhavsmuseet

Formidlingsstrategi Øhavsmuseet

Forskningsstrategi Øhavsmuseet