mission

Øhavsmuseet mission og vision

Vision
Øhavsmuseet Faaborg vil udvikle sig til en markant institution, der lokalt samler og giver stolthed og samtidig er kendt nationalt og internationalt for spændende forskning samt nyskabende, let tilgængelig og synlig vidensformidling, der årligt gør en forskel for mange mennesker i udstillinger, på ture og digitalt.

Mission
Øhavsmuseet Faaborg sikrer kulturarven i sit ansvarsområde, skaber ny viden, formidling og læring og inspirerer samfundet og medborgerne til at se kulturarv og historisk indsigt som en ressource. Museet fokuserer særligt på istidslandskabets dannelse og landskabets kulturhistorie inklusive de mange levn, monumenter og bygningsmiljøer, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie og byens rets- og afstraffelseshistorie med afsæt i Faaborgs velbevarede historiske bymiljø og byens ting- og arresthus.
 

 

Øhavsmuseets værdier

 • Nyskabende
  Vi gør ikke noget bare af vane. Vi vil gerne vække opsigt ved at gøre tingene på en uventet måde.
 • Ambitiøse
  Vi ønsker at skabe et museum, der er kendt i hele Danmark i relation til faglighed og gæsteoplevelser. Vi vil gerne sætte nye standarder for at drive et bæredygtigt museum, der appellerer til sin samtid.
 • Brobyggere
  Vi vil gerne nå mange forskellige målgrupper. Vi vil gerne tænke tværfagligt indadtil, og vi vil altid hellere lave noget sammen med andre end alene.
 • Respektfulde
  Vi omtaler alle med respekt. Respekt for eget og andres arbejde. Respekt for egne og andres synspunkter.

Vedtægter og strategier

Øhavsmuseets vedtægter og strategier finder du samlet her.

Vedtægter Øhavsmuseet

Formidlingsstrategi Øhavsmuseet

Forskningsstrategi Øhavsmuseet