Knitting by the Sea

Kom til farverig strikkefestival og hyggeligt samvær

 

Foråret er på vej, og Faaborg gør klar til årets store strikkefestival. I samarbejde med arrangøren Knitting by the Sea har Øhavsmuseet flere aktiviteter i kurven for de strikkeglade, hæklenørderne og alle andre, der elsker håndarbejde. Sæt en markør i kalenderen ved weekenden den 26.-28. april. Alle museets events foregår på Havnegade 3.

Strikkesalon
Fra fredag til søndag kan du besøge vores strikkesalon, der også har udstilling af trøjer til inspiration. Sæt dig på et lammeskind ved en af de rustikke langborde, eller inviter strikketøjet med udenfor på træterrassen med udsigt over havnen og Øhavet. Cafeen er åben, og det er gratis at deltage.

Tid: fredag kl. 10-17. Lørdag og søndag kl. 10-16

Talk: Garn og identitet (strik)
Hvornår begyndte vi at strikke? Hvad strikkede man i middelalderen, og hvad strikker vi i dag? Med udgangspunkt i lokale og globale eksempler fra fortid, nutid og fremtid fortæller museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen, hvordan garn også kan udtrykke identitet. Tissel tager fine eksemplarer med under armen. Caféen er åben, og deltagelse er gratis

Lørdag kl. 13 og kl. 15 (varighed 30 min.)

Talk: Garn og identitet (broderi)
Hvornår begyndte vi at brodere? Vidste du, at broderi er en af de ældste måder at udsmykke sit tøj på? Med udgangspunkt i lokale og globale eksempler fra fortid, nutid og fremtid fortæller museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen, hvordan garn gennem tiden har været brugt til at udtrykke identitet. Tissel viser smukke eksempler på broderi. Caféen er åben, og det er gratis at deltage.

Lørdag kl. 14 og kl. 16 (varighed 30 min.)

After Knitting
Når du er mæt af indtryk fra dagen, kan du passende gå på “After Knitting”. Nyd et glas vin, mens du måske liige må nørkle en omgang mere. Hvis du har mobilen på dig, kan du deltage i den underholdende garnquiz på storskærm. Her kan alle være med, og uden at afsløre for meget kan du glæde dig til at dyste på viden om garn i flere materialer og til forskellige tider. Der er både præmier og garn-ære på spil! Caféen er åben, og det er gratis at deltage.

Lørdag kl. 16-17.30 (garnquiz er kl. 16.30)

Vi glæder os til et par festlige dage i selskab med pinde, målebånd, garner og ikke mindst jer.

Knitting by the Sea med museet

Øhavsmuseet, Havnegade 3, Faaborg

 
Datoer
Fredag den 26. – søndag den 28. april

Find hele Knitting by the Sea programmet her

Museets udstilling “Mærk dig selv” kan besøges under Strikkefestivalen. Pris 95 kr.