Indskolingen

Hvad er en arrest?

Kom med ind bag murene og gå på opdagelse i fangecellerne, fangegården og Arrestforvarerens soveværelse. Med låste døre og tremmer for vinduerne ligner arresthuset et fængsel, men hvad er forskellen? Findes arresthuse også i dag, eller var det kun i ’gamle dage’? Kan man se på nogen, om de er forbrydere?

Fælles mål: Fokus på kommunikation gennem at lytte og stille spørgsmål. Vi arbejder med kronologi og forandringer i magtanvendelsen. Eleverne får konkrete eksempler på, hvordan arresthuse og forbrydelser har ændret sig over tid.
Klassetrin: 2.-3. klasse
Fag: Dansk, historie (3. klasse)
Varighed: 1 time
Pris: 600 kr.

Kontakt

Arresten Faaborg, museumsinspektør Mette Broch Jacobsen

Find tyven!

Kom med ind bag murene, og oplev både Arresten og retssalen. Hvad var et arresthus i ’gamle dage’, og hvad er det i dag? Vi besøger fangecellerne, fangegården og Arrestforvarerens soveværelse og får en snak om livet i en arrest undervejs.

Eleverne får et ark med portrætter af forbrydere fra ‘gamle dage’. Parvis skal de nu på jagt efter den enkelte tyvs fingeraftryk, hvor de vil finde en genstand, som har med forbrydelsen at gøre. Vi mødes til sidst i retssalen og snakker om forbryderne. Hvad har de har gjort? Kom børn også i fængsel? Hvorfor hedder det: ”på vand og brød”?

Fælles mål: Fokus på kommunikation gennem skiftevis at lytte og stille spørgsmål. Vi arbejder med kronologi og forandringer i magtanvendelsen. Eleverne får konkrete eksempler på, hvordan arresthuse og forbrydelser har ændret sig i tidens løb.
Klassetrin: 2.-3. klasse
Fag: Dansk, historie (3. klasse)
Varighed: 1½ time
Pris: 800 kr.

Kontakt

Arresten Faaborg, museumsinspektør Mette Broch Jacobsen

Museum for indre og ydre landskaber.
Din indgang til historien.