VÆR MED I FÆLLESKABET

EN Bliv frivillig

Har du lyst til at del af et unikt fællesskab, der året rundt hjælper Øhavsmuseet Faaborg med at skabe gode oplevelser, så er det måske noget for dig at blive frivillig.
De opgaver, som frivillige hjælper med, er forskellige. Nogle hjælper med at holde Kaleko Mølle åben for gæster om sommeren. Nogle hjælper med at passe have og andet i Den gamle Gaard. Nogle kommer hver uge som frivillige på Faaborg byhistoriske Arkiv. Endelig er der nogle, som er engageret i Valdemarlavet, der har opbygget en kopi af Valdemar Sejrs kongelejr på Lyø.

Frivillig Byhistorisk Arkiv

Faaborg Byhistoriske Arkiv indsamler og opbevare skriftligt materiale, billeder, film, lydbånd o.l. om borgere, bygninger, begivenheder osv. for Faaborg Købstad.
Til at ordne og registrere det indsamlede materiale har vi brug for hjælp af frivillige. Det kræver ingen særlige forudsætninger, at arbejde med lokalhistorie, men det er en fordel, hvis man kan bruge en computer. Som frivillig hjælper man også brugere af arkivets materiale eller har mulighed for at deltage i forskellige formidlingsprojekter. Der er løbende mulighed for at deltage i arkivfaglige kurser.
På Faaborg Byhistoriske Arkiv er der offentlig adgang og det er gratis at bruge arkive

Frivillig Kaleko Mølle

Møllen bliver holdt åbent hver sommer af en kreds af frivillige, som også hjælper med andre opgaver vedrørende møllen.
Kalekos ”møllevenner” hjælper hvert forår museets medarbejdere med at klargøre møllen til årets sæson, herunder at gøre den ren, planlægge vareindkøb til salg i møllens café og gennemføre aktiviteter i forbindelse med møllens åbning. Desuden er det de frivillige, der sommeren over, fast bemander møllen som kustoder, det vil sige åbner og lukker hver dag, herunder tilser vandhjulene, modtager publikum og hjælper med at arrangere demonstration af gamle håndværk. Når sæsonen er slut, skal møllen ”pakkes ned” for vinteren.
Derudover er der også frivillige som hjælper med markedsføring, omvisninger og gennemførelse af mindre udstillinger samt anden formidling vedrørende møllen.

Frivillig i Valdemarlavet

Valdemarslauget er et frivilliglaug for folk, som interesserer sig for middelalderen og levende historieformidling. Lauget opbygger og befolker Valdemar Sejrs jagtlejr, som den kunne have set ud under jagten på Lyø i 1223. Vi formidler livet under Valdemar Sejrs regeringsperiode (1202-1241), og særligt forholdene omkring kongens hof, i de lange perioder hvor han rejste gennem landet. Vi arbejder med forskellige håndværk. Har du lyst til at prøve kræfter med historiske håndværk? Vil du være med til at eksperimentere med middelaldermad? Vil du være med til at sy middelaldertøj? Har du lyst til at være med til aktiv historieformidling? Har du lyst til at møde nye mennesker og indgå i et spændende socialt fællesskab? Vil du være en vigtig del af museet? Så kom og vær med!

Frivillig i Den Gamle Gård

At drive museum i gamle historiske bygninger giver mange forskellige opgaver. Museet glæder sig over at have frivillige kræfter, der i høj grad hjælper med at løfte disse opgaver. Der er frivillige, der optræder som ”te-damer” fra H.C. Andersens tid, frivillige, der hjælper med at passe haven og udenomsarealerne og frivillige, der hjælper med de mange praktiske opgaver.