Rejs tilbage i tiden

Oplev et lille stykke af Faaborg, som det var for 200 eller 300 år siden. Hvad enten man er barn eller voksen, kryber den særlige stemning fra byens storhedstid ind under huden på en under et besøg på Den gamle Gaard. Her kan du møde 17- og 1800-tallet gennem de smukke gamle rum både inde og ude. Her er skatte bragt hjem fra de store verdenshave, men også smukke broderier fra Lyø, lige ude i det Sydfynske Øhav.

 

Pavillion med udsigt over Øhavet

På museet kan du også tage et hvil i tepavillonen i haven. Her er spil, bøger og legetøj til fri afbenyttelse – lige til en dejlig sommerpause!

Museet i Den gamle Gaard er stedet, hvor du kan finde ud af mere om Faaborgs historie og føle dig hensat til en anden tid både ude og inde. Indgangen til museet ligger lige for enden af gågaden, og i indgangspartiet finder du den charmerende museumsbutik, hvor du kan købe et minde eller en gave.

 

Særudstilling “Frosset i tid”

Er frysetørring egnet til andet en kaffe og camping mad? Og hvad har det med historiske genstande at gøre? Det kan du få svar på i udstillingen ”Frosset i Tid” og samtidig kan du se noget at den kulturarv, der ikke ville have været bevaret, hvis det ikke havde været for frysetørring!

I udstillingen kan du se, hvordan konservatorerne holder hovedet koldt og bevarer fatningen, når de konserverer genstande for arkæologerne.  Det er for eksempel svært at forestille sig, hvordan en uformelig klump af vådt, gammelt læder kan blive til den fineste sko – næsten – men det kan den. Eller hvordan en flere tusinde år gammel træskål, fundet ved en arkæologisk udgravning, kan komme til at se ud som ny – næsten…

Udstillingen ”Frosset i tid” er den anden af fem vandreudstillinger, der er en del af projektet ”Fortiden i fremtiden”, hvor der sættes fokus på brugen af naturvidenskabelige metoder til at undersøge og bevare kulturarven. Projektet er et samarbejde mellem Bevaringscenter Fyn, Svendborg Museum, Østfyns Museum, Langeland Museum, Øhavsmuseet, Ærø Museum og Marstal Søfartsmuseum.

Projektet har modtaget støtte fra Augustinus Fonden, Albani Fonden, Beckett Fonden, Knud Højgaards Fond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

 

 

Rundvisning for grupper

Ønsker I som gruppe rundvsinig i Den  Gamle Gaard, så kan dette lade sige gøre året rundt. Læse mere under Grupper og Erhverv.

 

Åbningstid & pris

Holkegade 1, 5600 Faaborg

26.06 – 08.08: Kl. 12-16. Tirsdag-søndag
26.06 – 08.08: Lukket. Mandag


 

Priser

Voksen (+18): 40 kr.
Børn (u. 18): Gratis adgang.

Billetter kan købes i Den Gamle Gård.

Rundvisning for grupper kan bookes hele året her.


 

2021 er sidste år, hvor Den Gamle Gaard åbner i regi af Øhavsmuseet.