Den Gamle Gaard

 

Rejs tilbage i tiden

Oplev et lille stykke af Faaborg, som det var for 200 eller 300 år siden. Hvad enten man er barn eller voksen, kryber den særlige stemning fra byens storhedstid ind under huden på en under et besøg på Den gamle Gaard. Her kan du møde 17- og 1800-tallet gennem de smukke gamle rum både inde og ude. Her er skatte bragt hjem fra de store verdenshave, men også smukke broderier fra Lyø, lige ude i det Sydfynske Øhav.

 

Genforeningen set fra Fyn

Ny plancheudstilling giver lokalt perspektiv på en skelsættende begivenhed i Danmarkshistorien.

I år fejrer hele Danmark genforeningsjubilæet, og naturligvis gælder det også for Faaborg-Midtfyn. Arkiver og folkemindesamlinger i Faaborg-Midtfyn Kommune har derfor i fællesskab skabt en lille udstilling, der belyser hvordan genforeningen prægede lokalområdet. Fokus er bl.a. på de mange genforeningssten, der blev rejst rundt omkring, og som vidner om folks glæde og taknemmelighed over genforeningen. Her er bl.a. også en fortælling om herboende sønderjyder, der tog ”hjem” for at stemme og om en veteran fra krigen i 1864.

Udstillingen er en del af et samarbejde mellem Øhavsmuseet og de 21 lokalhistoriske arkiver i kommunen, og den er støtte af Faaborg-Midtfyn Kommune og Arkivsamvirket.

 

 

Tag et hvil i pavillion med udsigt over Øhavet

På museet kan du også tage et hvil i tepavillonen i haven. Her er spil, bøger og legetøj til fri afbenyttelse – lige til en dejlig sommerpause!

Museet i Den gamle Gaard er stedet, hvor du kan finde ud af mere om Faaborgs historie og føle dig hensat til en anden tid både ude og inde. Indgangen til museet ligger lige for enden af gågaden og i indgangspartiet finder du den smukke nyrenoverede museumsbutik hvor du kan købe et minde eller en gave. 

Åbningstider & billetpriser

Holkegade 1, 5600 Faaborg

29.06.20 – 09.08.20: Kl. 11-15, alle dage

10.08.20- 09.10.20: Kl. 11-15, alle weekender

10.10.20 – 18.10.20: Kl. 11-15, alle dage (efterårsferie)


Voksen (+18): 40 kr.
Børn u. 18: Gratis adgang.

Evt. betaling for deltagelse i aktivitet.

Køb billet i Den Gamle Gård eller online.