Vidste du, at trolde ikke kan fordrage dagslys? Derfor styrter de afsted mod deres troldehøj, lige så snart solen står op. Men selv om trolde kan se både store og farlige ud, er de ikke altid de skarpeste knive i skuffen. Det kan børn opleve, hvis de besøger Øhavsmuseet i vinterferien.

Troldene er her! Men hvor blev de af???

Museet har haft besøg af en flok skovtrolde, der sikkert har hørt rygter om at der er en troldehøj på museet. Mens de har ledt efter den, har de haft en fest med at ro i stammebåden, lege gemme i gravhøjen og drille elverpigen. Men ak! De frække fyre har glemt at holde øje med tiden. Da solen pludselig titter ind gennem museets store vinduer, er de gået i panik. Hvor pokker skal de gemme sig? Som deres forfædre har lært dem, skjuler de sig lynhurtigt i noget natur – og glemmer i forvirringen at tage deres troldeposer med sig. Vil du hjælpe troldene med at finde deres poser og fortælle, hvad der er i? Så kom på Øhavsmuseet i vinterferien. Klarer du opgaven, får du en stor, fin glaskugle. Gå udenfor, og led efter den træstub, som troldene har gemt sig i. Læs på Trolle-Rolle-Rulle skiltet, hvad der så skal ske! Trolderierne på museet er særligt tiltænkt børn i alderen 5-10 år. Trolde og andre overnaturlige væsner har altid spillet en rolle i menneskers liv som et magisk bånd mellem det, vi ikke kan se, og den håndgribelige verden.

Troldefortællinger ved brændeovnen

Vi samles ved brændeovnen og hører historier om trolde. De kan være store og farlige men er ikke altid så kvikke. Kom og lyt med og hør hvordan menneskene snyder troldene.

Facts om vinterferie på Øhavsmuseet

  • Det sker den 11. – 19 februar kl. 10 – 17
  • Børn kan være med til trolderier fra kl. 10 – 17.
  • Troldefortællinger ved brændeovnen mandag-fredag kl.11.
  • Besøg på Øhavsmuseet koster 85 kr. pr. voksen. Børn er gratis. Det koster 20 kr. at være med til trolderierne.
  • På Øhavsmuseet kan du også opleve udstillingen “Mærk dig selv”.
    Se mere om udstillingen her