Mennesket har til alle tider pyntet sig, og hermed har vi til alle tider ønsket at udtrykke, hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvad vi gerne vil associeres med. Det har været sikret gennem broderi, strik og fx valg af farver. Gennem de senere år er det atter kommet på mode selv at strikke, sy, brodere sågar plantefarve, og derfor sætter Øhavsmuseet fokus på dette felt ved næste arrangement i Klub Ø.

Det sker 19. jan., og der er forsat ledige pladser.
Du kan tilmelde dig her 

Hvad fortæller broderi fra Lyø? 

Med udgangspunkt i Øhavsmuseets samling af broderede tekstiler fra Lyø vil museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen se nærmere på disse udtryksformer. Før såvel som nu. I Danmark har vi kendt til at brodere i omkring 1000 år, og i dag er det igen på mode. Men hvad er det man vil fortælle med sit broderi?

En fiskerhue i 9 farver?

Tissel fortæller bl.a. også om nikulørshuen, som er kendt fra bl.a. Lyø, Horne, Drejø – og sågar helt fra Nordjylland. Det er en hue, som især fiskere brugte tilbage i 1700 – 1800tallet. Huen havde en masse farver (deraf navnet). Den havde også et stykke kork i toppen, så den ikke sank til bunds, hvis fiskeren tabte den i vandet. En nikulørshue fra Lyø og en Horne, der reelt ligger få kilometer væk, var ikke ens, og derved kunne man altid afkode, hvem der kom hvorfra.

Kaffe og kage

I foredraget er indlagt pause med mulighed for køb af kaffe, the og kage.
Afslutningsvis er der mulighed for at stille spørgsmål.

Dette foredrag er eksklusivt for medlemmer i Klub Ø.
Fremvis dit medlemskort ved ankomst, og husk altid at booke billet til det konkrete foredrag, så er du sikker på, at der er plads til dig.