Geocaching

Faktaboks: 

Øhavsmuseets geocaches er enten en metalkasse som den, der er vist på billedet, eller et visitkort-stort plastikkort, der er klæbet fast på fx en bygning. På www.opencaching.com kan du se nogle caches angivet som størrelse '3'. Det svarer til en grøn kasse. Er størrelsen angivet til ca. '1,5', er der tale om et lille kort, som man skal lede grundigt efter.

 

Øhavsmuseet har lige nu 41 geocaches, og tallet stiger støt. Geocachene ligger steder med en særlig historie, eller hvor en bestemt slags monument er ekstra flot og tydeligt.

Idéen er, at der placeres små skatte rundt omkring i landskabet, og at disses position uploades til en af de hjemmesider, der tjener som forum for geocachere i hele verden. Alle kan placere en cache, og alle kan ligeledes, ved at se cachenes positioner på internettet, tage på skattejagt efter dem.

 Hvad skal du lave i dag? Tag på geocaching - en sjov skattejagt for hele familien!

Øhavsmuseet har udlagt en række geocaches rundt omkring Øhavet, og vi inviterer dig til at finde dem. Geocaching er for hele familien, selvom nogle af dem godt kan give sved på panden, og nogle af dem kræver, at du fx kan sejle i kajak.

 

Geocachene vil hjælpe museets gæster til at komme ud i landskabet, og opleve de steder hvor begivenheder fandt sted, eller hvor fortidsminder og landskab fortæller en særlig historie om livet i fortiden. Samtidig er det en rigtig god skattejagt for hele familien, der kan give mange sjove timer ude i et landskab, der er spækket med historie.

 

Sådan gør du

Smartphone (både iPhone og Android)

Brug QR-koden herunder til at hente opencaching.com app'en. Opret en profil. Find geocachene, og log ind med smartphonen, når du har fundet dem. Du kan også søge direkte i iStore eller Google Play efter app'en.

 

GPS

Klik ind på www.opencaching.com. Opret en profil. Brug kortet til at finde museets caches i Øhavet. Hent koordinater til din GPS-enhed. Find geocachene! Klik inf på www.opencaching.com når du kommer hjem, og registrer hvilke caches du har fundet.

 

HUSK

- medbring små ting at bytte med. I hver cache ligger nogle små ting, som du bytter med en af dine egne, når du finder cachen.

- i hver cache ligger en logbog som du kan skrive navn og findetidspunkt i. Vi er glade for, hvis du også bruger loggem på hjemmesiden, for så kan vi få direkte besked, hvis der er problemer med cachen.

- læg cachen tilbage hvor du fandt den.

- de fleste caches ligger på privat ejendom, og vi har fået lov til at udlægge dem af velvillige lodsejere. Pas på planter, dyr og hegn, og forsøg altid at holde dig på stierne så lang tid som muligt.

 

AL BRUG AF GEOCACHENE SKER PÅ EGET ANSVAR

 

Velkommen i Øhavet!

Brug QR-koden til at dowloade opencachin.coms app til din iPhone! Brug QR-koden til at dowloade opencaching.coms app til din Android telefon!
iPhone Android